Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 Erzincan Vali Yardımcısı Tülay Baydar Bilgihan 

Bilgihan, hayvancılık yatırımlarını inceledi

ERZİNCAN (CİHAN)- Erzincan Vali Yardımcısı Tülay Baydar Bilgihan, Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bünyesinde yürütülen hayvancılık yatırımlarından bazılarını yerinde inceledi.


        Vali Yardımcısı Bilgihan, ilk olarak Aydoğdu Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin ardından proje kapsamında yapılan modern ahırları ziyaret ederek İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Lek ve Aydoğdu Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Şefik Akcan’dan bilgi aldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü kapsamında Merkeze bağlı Aydoğdu Tarımsal Kalkınma Kooperatifi bünyesinde süt ve süt ürünlerine yönelik çalışmalar yapıldı. Kooperatif ortaklarına yönelik olarak yapılan çalışmada son bir yıl içerisinde bedeli tamamen proje bütçesinden karşılanmak üzere 400 dekar alanda silajlık mısır ekimi gerçekleştirildi; 20 adet ahır tadilattan geçirildi; köydeki ahırlara 265 adet suluk ve 90 adet havalandırma bacası yapıldı; 43 ton yem alındı. Yine kooperatif bünyesine sıra bağımsız silaj makinesi, balya makinesi ve yem kırma-karma ünitesi alınarak köyde hayvancılık yapan 75 çiftçi Bursa’da bulunan Sütaş tesislerine götürülerek teknik eğitimden geçirildi. Köyde yapılan çalışmaların ardından inek başına günlük 4,5 kilogram civarında olan günlük süt üretimi 20 kilograma yükseldi. Yine aynı proje kapsamında il genelinde 20’şer başlık 36 modern ahır işletmesi kurulması planlanarak, bu inşaatların bir kısmı tamamlandı.

Tüm bu çalışmaları yerinde inceleyen Erzincan Vali Yardımcısı Tülay Baydar Bilgihan, modern hayvancılığa geçiş sürecinde yapılan çalışmaların çok önemli olduğunu ve bölgede örnek teşkil edeceğini vurguladı. Erzincan’da DAP projesi kapsamında 6 büyük ahır projesi yatırımı yapıldığına dikkat çeken Bilgihan, Aydoğdu köyünde örnek bir kooperatif çalışması gerçekleştirildiğini, Erzincan’a 36 adet modern ahır projesi uygulaması yapıldığını ve bu çalışmaların Erzincan hayvancılık sektörüne büyük katkı sağlayacağını söyledi. Modernize edilmiş bu yatırımların Erzincan hayvancılığında verim ve kalite üzerinde büyük bir getiri sağladığını gözlemlediklerini vurgulayan Bilgihan, modern hayvancılığa geçiş süreci geliştikçe çiftçilerin daha çok kazandığını sözlerine ekledi. CİHAN

Ekleme Tarihi
30.03.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Bilgihan, hayvancılık yatırımlarını inceledi
Link: Bilgihan, hayvancılık yatırımlarını inceledi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız