Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Silifke’de çiftçilere bitki koruma ilaçları eğitimi verildi 

Silifke’de çiftçilere bitki koruma ilaçları eğitimi verildi

MERSİN (CİHAN)- Mersin’in Silifke İlçesi Tarım Müdürlüğü teknik elemanları tarafından bitki koruma ürünleri eğitimleri çerçevesinde 60 köyde 2 bin 100 çiftçiye ulaşıldı. Köylerde çiftçilere, sektörde gelinen güncel teknolojik gelişmeler ve uyulması gereken mevzuatlar hakkında seminerler verildi.


Eğitim seminerlerinde üreticilere, zirai mücadele ilaçları, bitki koruma ürünlerinin doğru ve tekniğine uygun kullanımı, zirai mücadele ilaçlarının faydalı böceklere etkisi, zehirlenme belirtileri, zirai mücadele ilaçlarının ambalajlarının imha edilmesi, yasal mevzuat konularında detaylı bilgiler aktarıldı.

Belgesi olmayan çiftçilerin, bitki koruma ürünlerinin uygulaması belgesi sahibi olabilmeleri için İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne dilekçe ile başvurması ve eğitim çalışmalarına katılması gerekiyor. 2 adet fotoğraf ile katılım belgesi ile İlçe Tarım Müdürlüğüne müracaat eden çiftçilere Bitki koruma Ürünleri Uygulama Belgesi verilecek. Bu belgeyi alamayan çiftçiler, yapılan kontrollerde belgesiz ilaçlama yaptıkları tespit edilirse idari para cezası uygulanacak.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdullah Süngü, hedeflerinin tarımla uğraşan ve ilaçlama yapan en az 3 bin çiftçimize eğitim vermek ve belge sahibi yapmak olduğunu açıkladı.

Kalıntısız bir ihracat, insan ve çevre sağlığına zarar vermeyen bir üretim olması gerektiğini belirten Müdürü Süngü, "Çiftçilerimizi bu eğitim toplantılara katılmalarını bekliyoruz. Bu seminerler çiftçilerimizin üretimi daha bilinçli ve bilimsel olarak yapmalarına önemli katkılar sağlayacaktır. Artık babadan kalma kültür ile üreticilik yapma dönemi bitti. Eğitim verildiği köylerimizdeki çiftçilerimizin alın terlerinin karşılığını alabilmelerinin önemli şartı standartlara göre üretim yapmaktır. Şu an itibariyle Atayurt, Arkum ve Atakent’te toplantılar yaparak eğitimler tamamlanacak." şeklinde konuştu. CİHAN

Ekleme Tarihi
31.03.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Silifke de çiftçilere bitki koruma ilaçları eğitimi verildi
Link: Silifke’de çiftçilere bitki koruma ilaçları eğitimi verildi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız