Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 17 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
bu dere zehir akıyor 

BU DERE ZEHİR AKIYOR

BURSA (İHA) - Bursa'nın Yenişehir ilçesine bağlı Toprakdere köyünde mermer atıkları bırakılan dere zehir saçıyor. Köylüler, dereden su içen hayvanların telef olduğunu, binlerce kavak ağacının kurumaya başladığını söyledi.


Toprakdere köyü yakınlarındaki Gökçesu köyünde faaliyet gösteren bir mermer ocağı mermer tozlarını ve atıklarını dereye salıyor. Toprakdere muhtarı Fikret Ak, firma yetkilileri ile görüştüklerini, fakat bir netice alamadıklarını belirtti. Toprakdere köyünün arazilerinin ve hayvanlarının bu dere suyunu kullandığını ifade eden Ak, "Yaklaşık 300 dönüm arazi bu dereden sulanıyor. Hayvanlarımız bu sudan içiyor. Birkaç küçük baş hayvan sudan zehirlenerek telef oldu" dedi.

İlçe Tarım Müdürlüğü'ne bizzat gittiğini anlatan Fikret Ak, defalarca da jandarmaya zabıt tutturduklarını belirtti. Ak, "Aylardır dere böyle akıyor. Yetkililer bu duruma müdahale etsinler. İnsanlarımız, topraklarımız ve hayvanlarımız tehlike altında" diye dert yandı.
Dereden Ebeköy içme suyuna su verildiğini hatırlatan Ak, "Dere komşu köylerimizden Ebeköy'in içme suyuna karışıyor. Bizim deremiz o kadar temizdi ki, biz buradan su içerdik. Ama aylardır böyle akıyor. Bu derenin sularının beslediği 3 bin kavak ağacı kurumaya yüz tuttu" dedi.

Ekleme Tarihi
31.03.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Bu Dere Zehir Akıyor, Yenişehir, bursa, Toprakdere
Link: Bu Dere Zehir Akıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız