Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Obruk Barajı 

Obruk Barajı'nın Kapakları Açılınca Kızılırmak Taştı

Çorum'da bulunan Obruk Barajı'nın kapaklarının açılması nedeniyle Kızılırmak Nehri taştı.


Eriyen kar sularının Obruk Barajı'nda su seviyesini artırması dolayısıyla yetkililer, taşkın riskine karşı kontrollü olarak baraj kapaklarını açtı. Kapakların açılmasıyla birlikte Osmancık ilçesinden geçen Kızılırmak kıyısındaki yaklaşık 2 bin dönümlük tarım arazisinin yanı sıra Osmancık-Çorum yolunun bir bölümü de su altında kaldı.

Osmancık Kaymakamlığı resmi internet sitesinden, Osmancık Belediyesi ise yaptığı anonslarla vatandaşları olası su baskınlarına karşı uyardı. Kızılırmak kıyısına yakın binaların Bodrum katları da sular altında kalırken, vatandaşlar suları boşaltmak için uzun süre uğraştılar.

-Çorum-Osmancık karayolunda inceleme-

Karayolları 7. Bölge Müdürü Abdulkadir Uraloğlu ve Osmancık Karayolları Şefi Ayhan Kırçıloğlu, Kızılırmak kıyısına yakın karayolunda incelemelerde bulundu.

Osmancık'a 5 kilometre mesafedeki Çorum yolunun yaklaşık 50 metrelik bölümünün sular altında kalması sonucu trafik akışı Karayolları ekipleri tarafından kontrollü olarak sağlanıyor.

Osmancık Kaymakamı İbrahim Küçük, Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Levent Öztürk, DSİ Şube Müdürü İlker Arslan da ırmak kenarındaki yerleşim yerlerinde incelemeler bulundu.

-430 metreküp su bırakıldı-

Belediye Başkanı Yazıcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kızılırmak kenarında bina ve iş yeri olan vatandaşların sürekli olarak uyarıldığına dikkati çekerek "Irmak kenarındaki binaların zemin ve Bodrum katlarının boşaltılmasının sağlanması konusunda vatandaşlar uyarılmıştı. Pazar yerine su geçmemesi için gerekli önlemler artırılarak setler oluşturuldu. Su bırakma işlemi halen devam etmekte. Biz de tedbirlerimizi artırarak büyük tehlikelerin yaşanmasının önüne geçmeyi hedefliyoruz. Özellikle ırmak kenarındaki su seviyesi kontrol altında tutuluyor" dedi.

Kar sularının baraj su seviyesini yükseltmesi dolayısıyla baraj kapaklarının açıldığını belirten DSİ Şube Müdürü İlker Arslan ise şunları kaydetti:

"Suyun geçiş güzergahlarında tedbir alındı. Barajın emniyetli seviyeye gelmesi için su bırakmaya devam ediyoruz. Şimdiye kadar toplam 430 metreküp su bırakıldı. Bırakılan suyun bir kısmı tarla ve arazilere, bir kısmı ise Kızılırmak üzerine aktarıldı. Baraj şu anda maksimum doluluk seviyesine ulaştı. Amacımız barajın emniyetli seviyeye ulaşmasını sağlamak."

- Çorum - (AA)

Ekleme Tarihi
01.04.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Obruk Barajı, Kızılırmak,
Link: Obruk Barajı'nın Kapakları Açılınca Kızılırmak Taştı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız