Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 06 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Fındık üreticisinin gözü destek ödemesinde

Ordu Ziraat Odası Başkanı Necat Avcı, Nisan ayının ilk haftasında başlayacak Fındık Alan Bazlı Gelir Desteği ödemelerinde yaklaşık 340 bin üreticinin hesaplarına toplam 700 milyon lira aktarılacağını söyledi.


Avcı, yaptığı açıklamada, hükümetin 14 Temmuz 2009 tarihli Bakanlar Kurulu kararı ile yürürlüğe koyduğu, Yeni Fındık Stratejisi kapsamında üreticilere ödenen destekleme ödemelerinin bu yıl üçüncüsünün son defa yapılacağını belirtti.

Ödemelerin Nisan ayının ilk haftasından itibaren planlandığını ifade eden Avcı, “2009 yılında yeni fındık stratejisi kapsamında üreticileri desteklemek amaçlı ödenen destekleme ödemelerinin iki yılını geride bıraktık. Bu yıl Nisan ayının ilk haftasında başlayacak Fındık Alan Bazlı Gelir Desteği ödemelerinde yaklaşık 340 bin üreticinin hesaplarına toplam 700 milyon lira aktarılacak” dedi

Ordulu üreticiler başta olmak üzere Artvin, Bartın, Düzce, Giresun, Gümüşhane, Kastamonu, Kocaeli, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Trabzon ve Zonguldak'taki fındık üreticilerinin gözünün bu ödemede olduğunu dile getiren Avcı, şöyle devam etti:
“En çok ödeme yapılacak il Ordu. Ordu, Türkiye'de fındığın en çok üretildiği illerin başında. Bu nedenle bu yılki ödemelerden Ordulu yaklaşık 112 bin üretici yararlanacak. Bu üreticilere toplamda yaklaşık 240 milyon lira dağıtılacak. En az ödeme yapılacak il Gümüşhane olacak. Bu ilde toplamda 939 üreticiye yaklaşık 1 milyon lira ödeme yapılacak. Ödemeler diğer yıllarda olduğu gibi ilçe ve köylerin sıralanması yapılarak dağıtılacak.”

“Piyasa rahatlayacak, üretici nefes alacak”

Ödemelerin yapılmasıyla binlerce üreticinin cebine dönüm başı 150 liradan başlayan paranın gireceğini, bu parayla hem piyasanın hem de çiftçinin adeta rahat bir nefes alacağını anlatan Avcı, “Öncelikli olarak bu dönemde bu paranın dağıtılması üreticilerin bahçelerine daha kaliteli ve verimli ürün alabilmeleri için gübreleme yapmalarında kolaylık sağlayacaktır. Para üreticiye ilaç olacak” diye konuştu.

Avcı, Fındık Alan Bazlı Gelir Desteği ödemelerinin uzatılması için girişimlerinin sürdüğünü kaydetti.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
01.04.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Fındık üreticisinin gözü destek ödemesinde
Link: Fındık üreticisinin gözü destek ödemesinde




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız