Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Çorum 

Çorum'da leblebi üreticileri kooperatif çatısı altında birleşti

ÇORUM (CİHAN)- Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO), Çorum leblebisinin geleceğinin güvence altına alınması amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında leblebicilerin bir çatı altında örgütlenmesi için kooperatif kurulması karara bağlandı.


        Merkez ve Osmancık ilçesinde faaliyet gösteren leblebi üreticilerinin katılımıyla ÇTSO binasında bir toplantı düzenlendi. ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal’ın başkanlığında gerçekleştirilen ''Yöresel Ürünümüz Çorum Leblebisinin Geleceği'' konulu toplantıda; leblebi üretimi, pazarlama, markalaşma, sermaye, hammadde ve usta sıkıntısı gibi sorunların yanı sıra leblebici esnafının kooperatif çatısı altında bir araya gelmesi konusunda yapılacak çalışmaların masaya yatırıldığı belirtildi.

        ÇTSO Çetin Başaranhıncal, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye’de leblebi üretiminin en köklü geçmişe sahip olduğu yerleşmelerin başında Çorum'un geldiğini hatırlattı.

        Başaranhıncal, ''Leblebiden biriktirdiği sıcak parayla sanayiye alanında büyüyen Çorum ilimiz için leblebiye sahip çıkmamız ve bu alandaki unvanımızı korumamız gerektiğine düşünüyorum. Bu nedenle herkes elini taşın altına koymalı ve gerekenleri yapmalıyız. Ticaret ve Sanayi Odası olarak biz bu işe öncü olduk ama ilgili kurumlar ve sizler olarak hep birlikte bu işin üstesinden geleceğiz. İlk toplantımızın ardından geçen süre zarfında çeşitli çalışmalar yaptık ve sona geldik. Bugün birliktelik konusunda ilk adımı atıyoruz. ''ifadelerini kullandı.

        Toplantıda katılımcıların leblebi üretimi, pazarlama, tanıtım, sermaye, hammadde ve usta sıkıntısı gibi başlıca sorunları hakkında görüş ve önerileri alındığı belirtildi. Toplantının sonunda, bir kooperatif kurularak leblebici esnafının bir çatı altında örgütlenmesi, bu alanda yaşanan sorunların çözülmesi için girişimlerde bulunulması ve sektörün geleceğinin güvence altına alınarak Çorum leblebisinin korunmasının karara bağlandığı kaydedildi.

CİHAN

Ekleme Tarihi
03.04.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Çorum'da leblebi üreticileri kooperatif çatısı altında birleşti
Link: Çorum'da leblebi üreticileri kooperatif çatısı altında birleşti




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız