Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

 
Üstatları İstanbul’da ağırlıyoruz Türk şarabını dünyaya duyuruyoruz

Veritas’ın sahibi Yunus Emre Kocabaşoğlu, bugüne dek verdikleri eğitimlerle Türkiye’de şarap kültürünün artmasına büyük destek sağlamanın yanında, Masters of Wine’ları (şarap üstatları) İstanbul’da ağırlayarak Türk şarabının dünya çapında konuşulmasına neden olduklarını söyledi.


Masters of Wine Weekend Istanbul etkinliğini 6-9 Nisan 2012 tarihleri arasında dördüncü kez düzenleyeceklerini anlatan Kocabaşoğlu, “Yıllardır yaptığımız etkinliklerde şarap üstatlarını ağırladık. Şarap dünyasında son derece etkin, yorumları dikkatle takip edilen bu isimlerin gelip, daha sonra da Türk şaraplarıyla ilgili yazılar kaleme almaları Türk şaraplarının dünya çapında konuşulmasını sağladı” dedi.

Kocabaşoğlu, dünyada yapılan önemli şarap etkinlikleri ve konferanslarda Türk şaraplarının konuşulduğunu ve merak uyandırdığını da sözlerine ekledi. Uluslararası kalibredeki yerli şarapları belirleyerek Türk şaraplarının dünya haritasında yer almasına katkı sağlamayı amaçladıklarını kaydeden Kocabaşoğlu, “Dördüncüü Istanbul Masters of Wine etkinliğine, her biri şarap konusunda dünya çapında üne sahip ABD, İngiltere ve Japonya’dan toplam 7 Master of Wine katılacak” diye konuştu.

Dünyaca ünlü isimler

Dördüncü kez düzenlenen Masters of Wine Weekend Istanbul’a The Times gazetesinin şarap yazarı Tim Atkin, Japonya’nın tek Master of Wine’ı Ned Goodwin, Masters of Wine unvanı alan ilk iki Amerikalıdan biri olan Tim Hanni, 2012 International Wine Challenge’ın eş başkanı Peter McCombie, 2004’ten bu yana ABD’deki Wines of France kampanyasının sözcülüğünü yapan Sherly Sauter Morano, Birleşik Krallık’ta uzun yıllar Fransız, İtalyan ve Avustralya şarap ithalatçılarına danışmanlık yapan Sarah Abbott, Smith & Wollensky Restaurant Group’un şarap direktörlüğünü de yapmış olan Christy Canterbury katılıyor.

3 bin kişiye eğitim

Veritas’ın Türkiye’de önemli bir açığı görerek, şarap kültürü ve bilgisini hem ilgi duyan amatörlerde hem de profesyonellerde artırmayı amaçladığını anlatan Yunus Emre Kocabaşoğlu, “Bugüne kadar yaklaşık 3 bin kişiye şarap kültürü ve degüstasyon eğitimi verdik” dedi.

Dünyanın en nadir ve kıymetli şaraplarından 60’ı açılacak

MASTERS of Wine Weekend Istanbul’da Türk şarapları tadımları dışında düzenlenen ve şarapseverlerin katılımına açık tutulan MasterClass oturumlarındanda söz eden Yunus Emre Kocabaşoğlu şunları söyledi: “Dünyanın en nadir ve kıymetli şaraplarından 60’ı açılacak. Bu çok özel şarapların 7’si Wine Spectator’dan, 27’si ise ABD’li ünlü şarap eleştirmeni Robert M. Parker’dan 100 üzerinden 100 tam puan alan şaraplar. 32 yıllık meslek hayatı boyunca tattığı yüz binlerce şaraptan sadece 204’üne 100 tam puan veren Parker’dan, 100 üzerinden 97.41 ortalama puan almayı başaran bu şaraplar tadılacak. Etkinlikte ayrıca, 7-8 Nisan 2012 sabahları sınırlı sayıda katılımcı, Türk kırmızı şaraplarının resmi tadımlarını izleme, Masters of Wine paneli ve şarap üreticileriyle birlikte salonda paralel tadım yapma imkânı da bulacaklar.”
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
03.04.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: şarap, türk şarabı, Masters of Wine
Link: Üstatları İstanbul’da ağırlıyoruz Türk şarabını dünyaya duyuruyoruz




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız