Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Ulusal Süt Zirve 21-23 Mayıs 2012'de 
 
21 - 23 Mayıs 2012 tarihleri arasında İzmir’de Altın Yunus Resort & Thermal Hotel / Çeşme’de gerçekleştirilecek olan konferansa ülkenin süt sektörüne öncülük eden sanayici , üretici birlik ve kooperatifleri katılacak.

Ülke genelinde ilk kez yapılacak olan zirvenin amacı ; küçükbaş ve büyükbaş SÜT Sektörünün gelişmesi ve verimliliğinin artırılması ve Dünya Sütçülük Federasyonunun ortaya koyduğu gibi Sütün; sürdürülebilir üretimi için, gerekli olan bilgi ve teknolojilerin üretici ve sektör profesyonelleri ile buluşmasını sağlamak.


Neden Süt Zirvesi


Günümüzde çok geniş bir sektör olan süt sektörüne yapılan yatırımlar hız kazanarak üretiminde artışlar yaşanıyor. Büyükbaş ve küçükbaş süt hayvancılığının Geleneksel metotlardan ziyade modern tesislerde işlenen daha sıhhi ve uzun ömürlü süt ve süt ürünlerine yönelik talep de artıyor. Aynı zamanda Verimli arazilerin, bitki çeşitliliğinin ve geniş hayvan varlığının sektörün avantajları arasında gösteriliyor.

Ülkemizde bol bulunan ve kolaylıkla tüketilebilen süt ülkemizde, bilinçli ve verimli bir şekilde tüketilemediğinden ve sektörel gelişmelerin yanında genel olarak pek çok sorunla baş etmek zorunda kalındığından sektör temsilcileri yapılacak olan toplantı, panel,fuar ve zirvelerin önemini vurguluyor.

Süt Üretiminde Dünyada 15. Sıradayız


Ülkemiz 2009 yılı itibariyle 12,5 milyon tonluk çiğ süt üretimiyle dünyanın 15’inci sırasında yer alıyor. Sektörün bir önceki yıla göre üretimi ise yüzde 2,4 artmış durumda. Çiğ süt üretimin artışının yanında sektör sanayi bakımından da gelişme kaydetmiştir. Sektörde yer alan işletmeler, teknolojik seviyeleri ile dünya pazarında rekabet edebilecek düzeydedir. Ayrıca, Tarım Bakanlığı’nın 2023 yılı projeksiyonun da ise 23 milyon ton süt üretim hedefi yer almaktadır.
Sektörün Sorunu Ne?
Sektörde karşılaşılan sorunların başında ; Hijyenik olmayan koşullarda gerçekleşen ve denetlenmeyen süt üretimi,Sağlıklı süt üretimi için altyapı eksikliği,Sağlıklı koşullarda hayvan bakılamaması nedeniyle yaşanan hayvan kaybı,Süt hayvanlarının veriminin düşük olması,Üreticilerin çok az bir bölümünün birlik veya kooperatif çatısı altında örgütlenmiş olması yer almaktadır.

Üreticinin Sorunu Ne?

Süt sanayiinde kapasite kullanımları arasında ise Pazar alanının yeteri kadar olması ve hammadde temini gibi gibi sorunlar yer alırken üretici için yem ve yem katkı maddelerinin fiyatlarının yüksek olması üreticinin başlıca sorunları arasında yer almakta. Bunun yanı sıra çiğ süt fiyatlarının pazarlanmasında fiyat istikrarsızlığıda üreticinin yıl boyunca kazancını şeffaf olarak göstermemektedir.


Okul Sütü’nün Sektöre Katkısı Olacak Mı?


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın okul sütünün başlatılması ile ilgili açıklamalarının ardından çok sık tartışılan konulardan biri de sektöre katkısı olacak mı oldu. Türkiye süt üreticileri merkez birliği (SÜT-BİR) Yönetim kurulu üyesi ve Manisa Süt Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Veteriner Hekim Ulvi murat TUNCA okul sütü projesinin başlaması ve süt içme alışkanlığının kazanılması ile sektör için olumlu bir adım olacağını söyledi.

Tunca; herşeyden önce çocuklarımızın, annelerimizin, gençlerimizin ve yaşlılarımızın süt içme alışkanlığı olduğu zaman daha sağlıklı bir toplum olacağına vurgu yaptı. Önceliğimiz sağlıklı nesiller diyen Tunca, Sektörün tüm bileşenlerinin bir araya geleceği Süt Zirvesi Süt ve Süt Ürünleri Konferansı’na katılım sağlayarak sektör sorunlarını ve üreticinin sorunlarını dile getireceğni de ifade etti.

Ekleme Tarihi
05.04.2012
Ekleyen Kişi
tarımsal süt haber

Etiketler: Ulusal Süt Zirve 21-23 Mayıs 2012'de
Link: Ulusal Süt Zirve 21-23 Mayıs 2012'de




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız