Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Göksun Elma Merkezi Oluyor, Göksun, Elma, meyvecilik 

GÖKSUN “ELMA” MERKEZİ OLUYOR

KAHRAMANMARAŞ (İHA) - Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde İl Özel İdaresi kaynaklarıyla finanse edilen yüzde 50 hibe destekli 32 bin 500 elma fidanı dağıtıldı.
 
Göksun ilçesinin meyvecilikte gelişmesi için yapılan çalışmalar sürüyor. Yaklaşık 1,5 milyon elma ağacının bulunduğu ilçede, elma yetiştirilen arazi miktarının yüz bin dekara ulaşması hedefleniyor. Bu kapsamda İl Özel İdaresi tarafından finanse edilen yüzde 50 hibe destekli 32 bin 500 adet sertifikalı elma fidanı dağıtıldı.

Törende konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe müdürü Celal Sayılır, Göksun’da 28 bin hektar alanda elma yetiştirildiğini belirterek, “Fikir vermesi açısından bir kıyaslama yapacak olursak, Isparta il geneli elma alanı 210 bin dekar. Karaman il geneli 230 bin dekar ve Niğde il geneli 205 bin dekardır. En fazla elma üretiminin yapıldığı Isparta ilinin Eğirdir ilçesinde 50 bin dekar, Gelendost ilçesinde 53 bin dekar alanda elma üretiliyor. Buna göre Göksun’da elma alanı azımsanmayacak bir rakamdadır. Sadece alan olarak bakıldığında elma alanımızın orta vadede 50-60 bin dekarlara, uzun vadede 100 bin dekarlara çıkması hayal değildir.” dedi.

Göksun Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan ise dünyada 65 milyon ton elma üretiminin yapıldığını ve Türkiye’nin dünya sıralamasında dördüncü elma üreticisi olduğunu belirtti. Çiftçilerinden hobi bahçeleri değil, son teknoloji modern büyük bahçeler yapmasını isteyen Pehlivan, verimin bu şekilde artacağını sözlerine ekledi.
 
Daha sonra çiftçilere elma fidanları dağıtıldı.

Ekleme Tarihi
06.04.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Göksun Elma Merkezi Oluyor, Göksun, Elma, meyvecilik
Link: Göksun Elma Merkezi Oluyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız