Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
“Kırmızı ve beyaz et temininde hayvanların sağlıklı olduğunu bilmeliyiz”  IcerikbannerUrl

“Kırmızı ve beyaz et temininde hayvanların sağlıklı olduğunu bilmeliyiz”

KAYSERİ (CİHAN)- İtina Gıda Genel Müdürü Yusuf Karaduman, Türkiye’de tüketilen besinlerin sorgulanmadığını ifade ederek, “Özellikle kırmızı ve beyaz et ile ilgili tüketimlerde hassasiyet önemlidir. Çünkü et alırken, kesilen hayvanların sağlıklı olup olmadığını, dinimize göre kesimlerinin yapılıp yapılmadığını bilmemiz gerekir.” dedi.


        Kayseri Genç Sanayiciler ve İşadamları Derneği (GESİAD), dernek merkezinde üyelerine yönelik 'Mahzursuz Gıda' semineri verdi. Gıda Komisyonu tarafından organize edilen seminerde konuşan İtina Gıda Genel Müdürü Yusuf Karaduman, “Gıda tedariki ve yemek üretiminde kullandığımız malzemelerin menşeini araştırmak birçoğumuzun ihmal ettiği ama asla ihmale gelmeyecek bir konu. Büyük çoğunluğun Müslüman olduğu bir ülkede yaşıyor olmak, bizi mahzursuz gıda hassasiyeti noktasında hakikaten rehavete sürüklüyor.” diye konuştu.

        Yusuf Karaduman, dikkat etmeden ve önemsemeden tüketilen ürünlerin, dini inanış ölçülerinde sorgulayarak ve inceleyerek satın almak gerektiği konusunda bilgilendirmede bulundu. Karaduman, şunları söyledi: “Gıda sektöründe satış ve tedariki yapılan ürünlerin helal ve hijyenik olması konusunda özellikle gayret sarf etmek gerekmektedir. Bilhassa kırmızı ve beyaz etin dinimize göre kesimi ile ilgili güvendiğimiz firmalarla çalışılması yanında, her kesim ve işlemde bizzat bunun müşahitliği yapılması gerekmektedir. Kırmızı ette, özellikle güvenilir besicilerden temin edilen hayvanlar mezbahaya sevk edilmelidir. Kesim öncesi veteriner kontrolünden geçen canlı hayvanın yetkili nezaretinde dinimizin gereklerine göre kesim işlemi yapılmalıdır. Beyaz et (tavuk) konusunda entegre tesislerde kesim yaptırılması önemlidir. Ayrıca, süt ürünleri konusunda, özellikle peynirin mayası konusunda problemsiz olan maya ile üretim yaptırılması gerekmektedir. Üretilen ürünlerin tüm iç muhteviyatları gıda mühendisleri tarafından kontrol edilerek hassasiyetlerimiz doğrultusunda üretimi yapılmalıdır.”


CİHAN

Ekleme Tarihi
06.04.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Kırmızı ve beyaz et temininde hayvanların sağlıklı olduğunu bilmeliyiz,İtina Gıda
Link: Kırmızı ve beyaz et temininde hayvanların sağlıklı olduğunu bilmeliyiz




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız