Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 30 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Denizlili çiftçilerin sulama ücreti üçte bire düşecek

DENİZLİ (CİHAN)- Denizli Büyük Menderes Cindere Projesi kapsamında yer alan Yenicekent İletim Kanalı’nın temeli, yarın (7 Nisan) Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından atılacak.
 
Edinilen bilgiye göre proje ile Yenice Sarayköy sulamasında pompajla sulanan 105 bin 560 dekar alan cazibeyle sulanacak. Böylece her yıl 2,5 milyon lira enerji bedeli harcanarak pompajla sulanan bu alanlar. cazibeli olarak sulanacak ve sulamada ortaya çıkan enerji bedeli ortadan kalkmış olacak. Denizlili çiftçilerin ödemiş olduğu sulama ücreti üçte bire düşecek. İletim kanalının sonuna ise Yenicekent Hidroelektrik Santralı yapılacak. Yapımı planlanan 23,7 MW kurulu güce sahip Yenicekent HES ile de yılda yaklaşık 76 milyon kilowat/saat enerji üretilmesi hedefleniyor.

Proje ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Denizli ilinin kendisi için ayrı bir öneme sahip olduğunu belirterek, “13 adet sulama ve 27 adet taşkın koruma tesisini tamamladık. Ayrıca son 9 yılda 814.300 dekar alanda çalışma yaptık ve 38.387.000 fidan diktik. Bunlarla beraber 3 adet kent ormanı, 1 adet bal ormanı ve 32 adet mesire yerini de Denizlili vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak Denizli’ye 2003-2011 arasında toplam 748.617.410 TL yatırım yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Geçtiğimiz Kurban Bayramı’nda verdiğimiz dört müjdeden biri olan Yenicekent İletim Kanalı projesini de hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi. CİHAN

Ekleme Tarihi
06.04.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Denizlili çiftçilerin sulama ücreti üçte bire düşecek,Veysel Eroğlu
Link: Denizlili çiftçilerin sulama ücreti üçte bire düşecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız