Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Kırıkkale 

KIRIKKALE'DE ÇİFTÇİLERE AŞILI FİDAN DAĞITIM YAPILDI

KIRIKKALE (İHA) - Kırıkkale'de Gıda, Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürlüğü çiftçilere, 400 adet tüplü ceviz fidanı, 780 adet yarı bodur elma ve 980 adet kiraz fidanı dağıttı. Fidan dağıtım törenine katılan Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, devletin tarıma sağladığı desteği babanın evladına yapmayacağını söyledi.


Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Genel Bütçesinden Bitkisel Üretimi Geliştirme Projesi kapsamında Kırıkkale genelinde meyveciliği geliştirmek, yeni çeşitleri tanıtmak, üreticilerin daha kaliteli, verimli mahsul almaları ve çok kazanmaları için aşılı, sertifikalı, tüplü meyve fidanları dağıtım töreni yapıldı. Dağıtılan meyve fidanları hakkında Vali Güner'e bilgi veren İl Tarım Müdürü Vekili Ekrem Şener fidanların üreticilere sembolik olarak yüzde 25'lik bir katkı payı ile dağıtıldığını söyledi.

Cevizden elde edilen ürünün değerine değinen Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner ise Kırıkkale'de herkesin devlet memuru olmak istediğini, devlet memuru olamayanlara tarım desteği vereceğini söyledi.

Ceviz kültürünün Orta Anadolu'da var olduğunu ifade eden Vali Güner, "Kaman, Bilecik, Şebin cevizi diyorlar. Arazisi olmayanlara devletimiz arazi veriyor. Sadece işi, altına, dövize, bankaya, memuriyete endekslemeyelim, tarıma, bahçeciliğe, cevize endeksleyelim. Kırıkkale, coğrafya ve iklim olarak buna uygun" dedi.

Çiftçilere çağrıda bulunan Vali Güner, "Çiftçimiz gelsin, fidan nasıl ucuza alınır, makine nasıl ucuz alınır, hayvancılık nasıl ucuza yapılır, devletin teşviki katkısı nedir, tarım müdürlüklerinden, kooperatiflerden bilgi alsınlar. Eğer buralardan da netice alamazlarsa gelsinler ben yardımcı olacağım. Vali olarak bunun sözünü veriyorum" şeklinde konuştu.

İç Anadolu Gazeteciler Cemiyeti tarafından yılın valisi seçilen Kırıkkale valisi Hakan Yusuf Güner'e, İl Tarım Müdürlüğü personeli adına Müdür Vekili Ekrem Şener tebrik ederek çiçek verdi. Vali Güner ise, espri yaparak çiçek yerine iki adet fidan istedi. İki adet ceviz fidanı alan Vali Güner bahçesine dikeceğini söyledi.

Ekleme Tarihi
07.04.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Kırıkkale'de Çiftçilere Aşılı Fidan Dağıtım Yapıldı
Link: Kırıkkale'de Çiftçilere Aşılı Fidan Dağıtım Yapıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız