Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Hayvan Yetiştiricileri Modern Hayvan Pazarı İstiyor 

HAYVAN YETİŞTİRİCİLERİ MODERN HAYVAN PAZARI İSTİYOR

KOCAELİ (İHA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi köylerde tarım ve hayvancılığı geliştirmek için görevlendirdiği Veteriner Hekimler ve Ziraat Mühendisleri köylerde çalışmalara devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda İzmit Akmeşe Köyü'nde bir toplantı gerçekleştirdi. Akmeşeli hayvan dernekleri yöneticileri ve yetiştiricileri toplantıda, modern bir hayvan pazarı kurulmasının gerekliliğini ifade ettiler.


İzmit Akmeşe'de düzenlenen toplantıya, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme Şefliği, Kocaeli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Cemil Gülfem ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Akmeşe bölgesi Köy Muhtarları, Akmeşe Tarım Kredi Kooperatifi yetkilileri katıldı. Toplantıda modern hayvancılık ve pazarlama konusunda istişare yapan gurup, Kocaeli'nde büyük bir eksiklik olarak görülen hayvan pazarının yapılması ve işletilmesi konusunda Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden talepte bulundu.

Hayvan derneği yöneticileri ve hayvan yetiştiricilerinin modern bir hayvan pazarının yapılması ile önemli bir sorunun ortadan kalkacağını ifade ederek hijyeni şartlarda ve görüntü kirliliği taşımayan bir hayvan barınağının hayvancılığın gelişmesine de katkıda bulunacağının altını çizdi. Büyükşehir Belediyesi Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme Şefliği veteriner hekimleri ise kent genelinde tarım ve hayvancılığı geliştirmek için çalışmalarına devam ettiklerini belirtti. Büyükşehir veteriner hekimleri ilimizde hayvancılığın en yoğun olarak yapıldığı Kandıra, İzmit ve Derince ilçelerine ağırlıkla hitap edecek bir bölgenin hayvan pazarı olarak değerlendirilebileceğini kaydettiler.

Ekleme Tarihi
08.04.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Hayvan Yetiştiricileri Modern Hayvan Pazarı İstiyor
Link: Hayvan Yetiştiricileri Modern Hayvan Pazarı İstiyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız