Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Acara Özerk Cumhuriyeti Malatya kayısısına talip

Gürcistan'a bağlı Acara Özerk Cumhuriyeti Tarım Bakanı Donari Surmanidze, “Bizim ülkemizde kayısı üretilmiyor ama bir şekilde temin edilecekse bu Türkiye'den, Malatya'dan temin edilmeli” dedi.


Malatya'da Tarım Teknolojileri ve Gıda Fuarını ziyaret dolayısıyla Malatya'ya gelen Surmanidze, beraberindeki heyetle Malatya Valisi Ulvi Saran'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Surmanidze, Gürcistan ile Türkiye'nin uzun süredir dostane ilişkiler içerisinde olduğunu belirterek, iki halk arasındaki sıcak ilişkilerin ticari anlamda da ortaklaşa işler yapılmasına vesile olduğunu kaydetti.

Sadece hükümetler arası ilişkilerden ziyade bölgeler arasında da bu tür ilişkilerin kurulmasının önemine işaret eden Surmanidze, Türkiye ile hem turizm hem de ticari açıdan ikili ilişkileri önemsediklerini söyledi.

Türkiye'den gelecek her türlü yatırımcıya destek vermeye açık olduklarını kaydeden Surmanidze, Türk iş adamlarının sadece kendi özerk bölgelerinde değil Gürcistan'ın tamamında önemli yatırımlar yaptıklarını ifade etti.

Malatya'nın kayısı ve diğer meyve üretiminde ileri bir seviyede olduğunu gözlemlediğini anlatan Surmanidze, “Bizim ülkemizde kayısı üretilmiyor ama bir şekilde temin edilecekse bu Türkiye'den, Malatya'dan temin edilmeli. Bu son derece talep gören, besin değeri yüksek bir ürün. Bu bize dışardan, özellikle Ermenistan ağırlıklı olarak ülkemize geliyor. Malatya kaynaklı birileri ticaretini yaptığı zaman Malatya üzerinden ülkemize geleceğine eminim” diye konuştu.

Malatya ile ticari ilişkiler konusunda neler yapılabileceğini bu ziyaretinde gördüklerini ifade eden Surmanizde, Malatya ile Acaristan Özerk Bölgesi arasındaki ticari ve turizm faaliyetlerini sıklaştırmayı istediklerini belirtti.

Vali Saran da iki ülkenin aynı denizin sahillerinde bulunduğunu kaydederek, siyasi ilişkilerin de gelişmesiyle ülkelerin artık birbirine daha yakın olduğunu söyledi.
Eskiden coğrafi, siyasi ve kültürel engeller nedeniyle iki ülke arasında adeta aşılmaz duvarlar bulunduğunu anlatan Saran, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesiyle

Acara Özerk Cumhuriyeti ile olan ilişkilerin de geliştiğini ifade etti.

Saran, Surmanidze'ye Malatya kayısısı hediye etti, Surmanidze de Saran'a bölgelerinin çayı ve yemişlerinden oluşan bir set takdim etti.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
08.04.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Acara Özerk Cumhuriyeti Malatya kayısısına talip
Link: Acara Özerk Cumhuriyeti Malatya kayısısına talip




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız