Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 05 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
"Tarım Kredi Kooperatifleri çiftçilere sadece gübre dağıtan yerler değildir" 

"Tarım Kredi Kooperatifleri çiftçilere sadece gübre dağıtan yerler değildir"
 
KAHRAMANMARAŞ - Çevre Kültür ve Dayanışma Derneği (Çev-Kur-Der) üyeleri, Tarım Kredi Kooperatifi'ni ziyaret etti. Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Metin Gültekin, Tarım Kredi Kooperatifleri'nin çiftçilere sadece gübre dağıtan yerler olmadığını, maddi manevi olarak da yanlarında olduklarını söyledi.

Çev-Kur-Der Başkanı Hacı Saraç'in ziyaretinden duyduğu memnuniyetini dile getiren Metin Gültekin, bu tür ziyaretleri önemsediğini ve bu tür etkinliklerin kendilerini yalnız hissettirmediğini söyledi. Gültekin, Tarım Kredi Kooperatiflerinin insanlar tarafından ya yeterince bilinmediğini ya da sadece çiftçilere gübre dağıtan yerler olarak bilindiğini söyledi. Amaçlarının bu yanlış algıyı düzeltmek olduğunu, bunun için de çeşitli tanıtım etkinlikleri düzenleyeceklerini kaydetti. Tarım Kredi Kooperatiflerinin çiftçilerin maddi manevi yanında olmak amacıyla kurulduklarını vurgulayan Gültekin, Türkiye genelinde 2012 yılının Dünya Tarım Kredi Kooperatif yılı ilan edildiğini söyledi. Gültekin, ilk tanıtım etkinliği olarak 9 Nisan’da 'Tarsim' konferansı verileceğini söyledi.

Çevre Kültür ve Dayanışma Derneği ile Tarım Kredi Kooperatifi'nin büyük benzerlikler gösterdiğini ifade eden Çev-Kur Der Başkanı Hacı Saraç, iki kuruluşun da ortak değerinin çevre olduğunu belirtti. Kendilerinin Çevre Kültür ve Dayanışma Derneği olarak temiz ve insanlığın sağlığını, doğanın dengesini tehdit etmeyecek bir çevre için mücadele ettiklerini kaydeden Saraç, bu noktada çiftçilerin tarım için kullandıkları ilaçların çevreye zarara vermeyecek cinsten olmasını istediklerini veya kullanılan ilaç kutularının sağa sola rastgele atılmamasını istediklerini dile getirdi. Saraç, bu noktada Tarım Kredi Kooperatifi ile ortak proje yapmak istediklerini söyledi.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
09.04.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Tarım Kredi Kooperatifleri çiftçilere sadece gübre dağıtan yerler değildir
Link: TKK çiftçilere sadece gübre dağıtan yerler değildir




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız