Kulu'da Çiftçilere İlaçlama Konusunda Uyarılar
Kulu İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce, çiftçilere ilaçlama konusunda uyarılarda bulunuldu.
İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Halil Ergen, yaptığı açıklamada, çiftçilerin ilaçlama çalışmalarına başladığını belirtti.
Bitki koruma ürünlerinin uygulama usul ve esasları hakkındaki yönetmelik gereği uygulama eğitimi almamış, uygulama belgesine sahip olmayan çiftçilerin ilaç uygulaması yapmasının da yasak olduğunu belirten Ergen, "Şu ana kadar ilçe Müdürlüğü tarafından 13 adet eğitim yapıldı ve 264 kişi uygulama belgesi almaya hak kazandı, eğitimler devam ediyor" dedi.
Ergen, bitki koruma ürünlerinin kullanımında reçete uygulamasının zorunlu olduğunu, çiftçilerin reçetesiz ilaç kullanmamaları gerektiğini kaydetti.
http://haberler.com |