Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Gaziantep 

Gaziantep'te Türkiye'nin ilk mısır irmiği gıda laboratuvarı kuruluyor

Zirve Üniversitesi ve ile Özpolat Makine'nin ortaklaşa yürüttüğü "Gaziantep Sanayi ile Gıda Şehrine Yolculuk" projesi çerçevesinde Gaziantep'e Türkiye'nin ilk Mısır İrmiği Gıda Laboratuvarı kuruluyor.
 
Proje Koordinatörü Özpolat Makine A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özpolat, "Projemizin amacı şehrimizde ve ülkemizde bir örneği olmayan Mısır İrmiği üretiminde gıda laboratuvarı kazandırmak. Bu sayede Üniversite, akademik çalışmalarını, teorik çalışmalarını, uygulamalı olarak deneme ve görme imkânı bulabilecek. Doktora, yüksek lisans ve lisans öğrencileri hazırlayacakları tez ve projeleri uygulamalı olarak yapma olanağına kavuşacak." dedi.

Gaziantep'teki tüm değirmen sanayicilerine hizmet verecek ve yol gösterici olacak bu projenin tüm sanayicinin ufkunu açacağını vurgulayan Özpolat, "Sanayicimize ufuk vererek, onların vizyon kazanmalarına ve mevcut bulunan teknolojilerini daha da geliştirmelerini sağlayacağı düşüncesindeyiz. Gıda sektöründe imalat yapan tüm ekmek, pasta, hazır gıda ve hazır yemek fabrikalarına, un ve unlu mamul üreticilerine, tatlı ve şekerli yiyecek üreten firmalara butik ürünler üretebilecekler. Aynı zamanda tüm test deneme ve araştırma geliştirmelerinde yardımcı olabilecek ve kullanabilecekleri bir Mısır İrmiği Laboratuarı olacaktır. Türkiye'de bir ilk olarak yapılan bu Laboratuvarın bir örneği bulunmamakta." diye konuştu. Gaziantep'te makine sektörü ve makineciliğinin geleceğinin hep konuşulduğunu, ancak çözüm önerileri sunulmadığını ifade eden Özpolat, "Bizler Zirve Üniversitesi ve Özpolat Makine olarak bu konuda konuşmak yerine harekete geçmeyi ve somut çözümler getirmeyi uygun bulduk. Zirve Üniversitesi ile sanayi işbirliğinin, bugün somut sonuçlarını görmekte ve mutluluğunu yaşamaktayız. Üniversite sanayi işbirliğinin en güzel örneğini bu projeyle Gaziantep'te gerçekleştiriyoruz." şeklinde konuştu.

Zirve Üniversitesi'nin sektöre verdiği destekten dolayı mutlu olduklarını dile getiren Ali Özpolat, "Başta rektörümüz olmak üzere tüm yönetim ve akademik kadrolar müthiş bir heyecanla bizleri desteklediler. Kendileriyle bu projeyi paylaştığımız ilk günden beri bizlere inanarak ve destek olarak her zaman yanımızda olmaları bizlere güç verdi. Ayrıca bu projemize inanarak bizlere maddi destek olan İpek Yolu Kalkınma Ajansı'na da teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı. Zirve Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Töremen ise, üniversite sanayi işbirliğini sağlayacak olan "Gıda Şehrine Yolculuk Projesini" tüm akademik birimler olarak desteklediklerini, projenin hayata geçirilmesi için gereken çaba ve gayretin gösterildiğini söyledi. Bir kısmı İpek Yolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen projenin toplam maliyeti 2 milyon TL olduğunu belirten Özpolat Makine Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özpolat, projenin, 2012 yılının Eylül ayında faaliyete geçmesinin planlandığını söyledi.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
10.04.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Gaziantep, Türkiyenin ilk mısır irmiği gıda laboratuvarı kuruluyor
Link: Gaziantep'te Türkiye'nin ilk mısır irmiği gıda laboratuvarı kuruluyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız