Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Okul Sütü Programı
 
Ulusal Süt Konseyi: ''Okul Sütü Programı kapsamında, 11-12 Nisan 2012 tarihlerinde Ankara'da, eğiticilere dönük eğitim seminerleri yapılacak'' -''İl müdürlükleri de bulundukları illerde eğiticileri bilgilendirecek ve programın uygulama usulleri ile sütün faydaları konusundaki bilgiler tüm ilköğretim okullarındaki öğrencilere ulaştırılacak''

ANKARA (A.A) - Ulusal Süt Konseyi, Okul Sütü Programı kapsamında 11-12 Nisan tarihlerinde, Ankara'da eğiticilere dönük eğitim seminerleri yapılacağını bildirdi.
 
     Ulusal Süt Konseyi'nden yapılan yazılı açıklamada, ''Okul Sütü Programı Uygulama Esasları Hakkındaki Karar''ın 25 Mart 2012 tarih ve 28244 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmesi ile özel okullar hariç Türkiye'deki ana sınıfından itibaren 5. sınıf dahil olmak üzere tüm öğrencilere her okul günü süt dağıtımının, 25 Nisan 2012 tarihinde başlayacağı belirtildi.
 
     Açıklamada, Okul Sütü Programı ile çocukların dengeli beslenmesini sağlamak suretiyle gelişme oranlarını desteklemek ve süt içme alışkanlığı kazanmış nesiller yetiştirmenin temel hedef belirlendiği ifade edildi.
 
     Program kapsamında, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Ulusal Süt Konseyi'nin işbirliği ile 11-12 Nisan 2012 tarihinde Ankara'da Eğiticilerin Eğitim Seminerleri yapılacağı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     ''Her ildeki ilgili bakanlığın İl Müdürlükleri tarafından görevlendirilen 2 kişi, programın yürütülmesi ve sütün faydaları konusunda verilecek seminerlere katılacak ve görsel eğitim materyallerinin de her ile ulaşması sağlanacak.
 
     Toplam 486 katılımcı ile gerçekleştirilecek olan seminerin ardından İl müdürlükleri bulundukları illerde eğiticileri bilgilendirecek ve programın uygulama usulleri ile daha da önemlisi sütün faydaları konusundaki bilgiler tüm ilköğretim okullarımızdaki öğrencilere ulaştırılacak.''
     

Ekleme Tarihi
11.04.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Okul Sütü Programı, ulusal süt konseyi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı
Link: Okul Sütü Programı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız