Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Birol TUNCEL 

Gıda kodeksine uygun ürün bulundurmayan oteller afişe edilecek

Antalya Manavgat'ta turizm sezonunda sahte ve kaçak içki ile gıda kodeksine uygun gıda ürünleri bulundurmayan konaklama tesislerinin afişe olacağı belirtildi.


Manavgat Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü gıda mühendisleri, turizm işletmeleri gıda sorumluları, turizm sezonunun başlaması ile birlikte MATSO konferans salonunda bir araya geldi. İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Birol Tuncel, turizm sezonunun başlaması ile birlikte konaklama tesislerinde gıda denetimlerine başladıklarını söyledi.

Antalya'ya gelen 11 milyon turistin üçte birinin konakladığı Manavgat'ta turist gıda güvenliğinin çok önemli olduğunun altını çizen Tuncel, bu yılki gıda denetimlerinde taklit ve tahşiş (hileli karışım) ürünleri yakın takibe alacaklarını kaydetti.

Bu sene otellerde yapacakları gıda denetimlerinde bal, zeytinyağı, yoğurt, kaşar peynir ve et ürünlerinden numune alacaklarını belirten Tuncel, laboratuvar sonuçlarında halk ve turist sağlını tehdit eden ürünleri bulunduran işletme ve konaklama tesislerini, idari para cezası yanı sıra afişe edeceklerini söyledi.

Toplum sağlığını hiçe sayarak gıda kodeksine uygun ürün üretmeyen işletmelerin isimlerini Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın kendi internet sitesinde afişe etmeye başladığını belirten Tuncel, bir işletmeyi afişe etmenin para cezasından daha etkili olacağına inandıklarını kaydetti.

Tuncel, "Gıda denetimlerimizde gıda kodeksine uygun hizmet vermeyen otelleri kamuoyuna afişe edeceğiz. Denetimlerde halk ve turist sağlığını tehlikeye atan konaklama tesislerinin isimlerini afişe etmenin yanı sıra Avrupa ülkelerinden turist getiren tur operatörlerine de bildireceğiz.

Teşhiri en büyük ceza olarak görüyoruz. Konaklama tesisleri, aldıkları ürünün gıda güvenliği kadar, tedarikçilerin de güvenilir olmasına özen göstermeli. Konaklama tesislerinde alkollü içki bulunduran işletmeler alkollü içkilerin mutlaka metil alkol muayenesini yaptırması gerekir." dedi.

Kaçak içkiye bağlı ölümlerin, Türk turizminin imajına çok büyük zarar verdiğini belirten Tuncel, otellerin gıda sorumlularının, bulundurdukları ürünlerin son kullanma tarihlerine bakmaları ve kullanma tarihi geçmiş gıda ürünlerini imha etmesi gerektiğini ifade etti.

Bakanlığın açtığı 'Alo Gıda 174' hattının, günün 24 saati hizmet verdiğine dikkat çeken Tuncel, denetimlerde insan sağlığını hiçe sayan kaçak ve sahte içki bulunduran otelleri kamuoyuna teşhir edeceklerini kaydetti. Gıda mühendisi Tülin Erol da konaklama tesisi işletmecilerini kaçak ve sahte içki konusunda bilgilendirerek, konaklama tesislerine sokulmaması konusunda uyarıda bulundu.(İHA)

Ekleme Tarihi
11.04.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Gıda kodeksine uygun ürün bulundurmayan oteller afişe edilecek, antalya, manavgat, kaçak içki,
Link: Gıda kodeksine uygun ürün bulundurmayan oteller afişe edilecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız