Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Ödemiş 

Ödemiş'te Satılan Fidanlara Yoğun Denetim

Gıda Tarım ve Hayvancılık Ödemiş İlçe Müdürlüğü teknik elemanları, ilçeye satılmak üzere getirilen fidanlara yönelik yoğun bir şekilde denetim yapıyor.


Gıda Tarım ve Hayvancılık Ödemiş İlçe Müdürlüğü teknik elemanları, ilçeye satılmak üzere getirilen fidanlara yönelik yoğun bir şekilde denetim yapıyor.

Denetimlerde satışı yapılan fidanlar ve satıcılarının üretici belgeleri; kooperatif üyesi olmaları durumunda ise, üye olduklarına dair belgeler ile bitki pasaportları da kontrol edildi.

Sağlıklı fidan üretimi için, sağlıklı çöğür ve sağlıklı kalem kullanılması gerektiğini söyleyen Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nde görevli ziraat mühendisi Ömer Faruk Tutar, bu sebeple ilçeye diğer il ve ilçelerden getirilen fidanların gerek hastalık yönünden, gerekse bitki pasaportu yönünden sıkı bir şekilde denetlendiğini söyledi.

Tutar, "1 Mart 2012 tarihinden itibaren uygulamaya konulan Bitki Pasaportu ve Operatörlerin Kayıt Altına Alınması Hakkındaki Yönetmelik gereğince, ülke içerisinde, tüm bitkisel üretim materyallerinin geriye dönük izlenebilirliği açısından, Bitki Pasaportu ile hareket etmeleri gerekiyor. Bu nedenle başka yerlerden ilçemize getirilen fidan, fide, süs bitkisi ve çöğürlerin kontrollerine sezon boyunca devam edeceğiz" dedi.






http://haberler.com

Ekleme Tarihi
11.04.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Ödemiş te Satılan Fidanlara Yoğun Denetim
Link: Ödemiş'te Satılan Fidanlara Yoğun Denetim




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız