Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Çiftçilere organik çeltik üretimi eğitimi 

Çiftçilere organik çeltik üretimi eğitimi verilmeye başlandı

Samsun'da, 19 Mayıs ilçesinden başlayan organik çeltik yetiştiriciliği eğitimi Bafra, Alaçam, Tekkeköy, Çarşamba ve Terme ilçelerinde devam edecek.


Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. İsmail Sezer, “İlçelerde yapılacak eğitim çalışmalarımıza 200 çeltik üreticimizin katılımı sağlanarak, organik çeltik yetiştiriciliği ve organik tarım konusunda farkındalık sağlanması ve uygulamaya geçmeleri hedeflenmektedir.” dedi.

Samsun İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil de Ondokuzmayıs Üniversitesi ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile yürüttükleri çalışmalar kapsamında, organik çeltik üretiminin bölgede yaygınlaştırılmasını amaçladıklarını söyledi. Konvansiyonel olarak yapılan pirinç tarımının sulak alanlara ve çevreye zarar vermediğini belirten Karanfil, “Bölgemizde konvansiyonel çeltikten, organik çeltiğe geçiş için çalışmalar başlatılmıştır.

Organik çeltik üretiminin konvansiyonel üretime göre tohum miktarı 1/5 oranında azaltılarak 5 kilograma kadar düşmektedir. Üretim maliyetini azaltarak satış fiyatının da konvansiyonel ürüne oranla yüzde 100 artması hedeflenmektedir. Böylelikle Türkiye’nin önemli sulak alanlarından olan Kızılırmak ve Yeşilırmak ovaları kimyasal kirlilik azaltılarak doğal alanların korunması sağlanacak ve çiftçimizin katma değeri yüksek olan ürün satması üreticimizin refah seviyesini arttırmış olacaktır.” diye konuştu. (CİHAN)

Ekleme Tarihi
12.04.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Çiftçilere organik çeltik üretimi eğitimi verilmeye başlandı, Bafra, Alaçam, Tekkeköy, Çarşamba,Terme
Link: Çiftçilere organik çeltik üretimi eğitimi verilmeye başlandı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız