Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Pamuk toplarken kesinlikle naylon torba kullanılmamalı 

Pamuk toplarken kesinlikle naylon torba kullanılmamalı

Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Görevlileri Prof. Dr. Ertüğrül Güldür, Doç. Dr. Osman Çopur ve Yrd. Doç. Ertan Yanık Pamuk üretimi ile ilgili çiftçileri bilgilendirdi. Viranşehir Belediyesi Kültür Merkezinde yapılan çiftçi bilgilendirme toplantısında pamuk üretiminde dikkat edilecek hususlar üzerinde duruldu.


Pamukta 3 önemli hastalığın olduğunu belirten Prof. Dr. Ertuğrul Güldür ekim döneminde sıcaklığın önemli olduğunu, erken ekimin birçok zararı beraberinde getirdiğini söyledi. Her üründe olduğu gibi iyi bir tohumun seçilmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Güldüren yeterli ilaçlamanın yapılmasını, dozajının iyi ayarlanmasıyla verimli bir pamuk ekiminin gerçekleşeceğini ifade etti. Üst üste pamuk ekiminin verimsiz olduğunu açıklayan Güldüren, pamuk ekiminden kalan tarlaların 3 yıla kadar meyve bahçesi ekilmemesi gerektiğini söyledi.

Pamuğun kirli toplanmasının suç olduğunu dile getiren Doç. Dr. Osman Çopur pamuk toplama esnasında pamuğa karışan 1 santimetre karelik bir naylonun kumaş haline geldiğinde milyonlarca zarara yol açtığını söyledi. Toplama esnasında kesinlikle naylon torbaların kullanılmaması gerektiğini belirten Dr. Çopur, şimdilik yaygın olarak kullanılan pamuk tarlalarında zararlı olduğuna dikkat çekti.

Zararlı böceklerin pamuğa olan zararları üzerinde duran Yrd. Doç. Dr. Ertan Yanık ekimin yanında ilaçlamanın da önemli olduğunu vurguladı. İlçe Tarım Müdürlüğü ve Viranşehir Ziraat Odası Başkanlığı tarafından organize edilen toplantıya İlçe Kaymakamı Muhammed Lütfi Kotan, İlçe Tarım Müdürü Siraç Yolcu ve Ziraat Odası yetkilileri ile çiftçiler katıldı. (CİHAN)

Ekleme Tarihi
12.04.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Pamuk toplarken kesinlikle naylon torba kullanılmamalı
Link: Pamuk toplarken kesinlikle naylon torba kullanılmamalı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız