Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
yozgat kazankaya belediye başkanı 

Kazankaya’da 5 bin dekar alan basınçlı sulama sistemi ile sulanacak

Yozgat’ın Aydıncık ilçesine bağlı Kazankaya Belediye Başkanı Celal Kılıç, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı desteği ile beldelerinde basınçlı sulama sistemi kurarak 5 bin dekar alanı sulayacaklarını söyledi.


Celal Kılıç, yaptığı açıklamada, belde halkının geçim kaynağının tarım ve hayvancılığa dayalı olduğunu belirtti.

Beldeden geçen Çekerek Irmağı'ndan yeterince yararlanamadıklarına dikkat çeken Kılıç, "Bu sebeple Sulama Kooperatifi aracılığı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın desteği ile Basınçlı Sulama Sistemi Projesi yaptık ve bu projeyle 5 bin dekar alanı sulayacağız. 600 bin lira değerindeki projemizin yüzde 75’i Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından karşılanıyor." dedi.

Projenin bu yılki sulama dönemine yetişeceğini ifade eden Başkan Kılıç, "Çekerek Irmağı'na kurulacak bir sistemle su bölgenin en yüksek yerine basılacak ve orada bir havuzda toplanacak, oradan da araziye dağıtılacak. İnşallah çiftçileri bu suyla ürünlerini sulayarak daha fazla gelir elde edecek ve alternatif ürünlere yönelecek." diye konuştu.

Belediye olarak Kazankaya beldesinde yol su ve kanalizasyon çalışmalarının bu yılda devam edeceğini söyleyen Kılıç, "Bu yıl ayrıca beldemize ikinci bir arıtma tesisini yapacağız. Bu konuda Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza projemizi sunacağız. Yine bu yıl 30 Haziran’da Kazankaya Kanyon ve Kültür Festivalimizi düzenleyeceğiz." diye konuştu.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
13.04.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Kazankaya da 5 bin dekar alan basınçlı sulama sistemi ile sulanacak, Kazankaya Belediye Başkanı Celal Kılıç, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı
Link: Kazankaya’da 5 bin dekar alan basınçlı sulama sistemi ile sulanacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız