Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Tavuğun ne kadarı tavuk?

ABD'de yapılan bir araştırmada tavuk yemlerinde bulunan arseniğin ardından şimdi de hayvanlara sakinleştirici verildiği ortaya çıktı. Uyanık kalıp daha çok yem yemeleri için de kafein veriliyor...


Tavuk çiftliklerinde üretilen tavuklarla ilgili 2004 yılında yapılan bir araştırmada, üreticilerin zaman zaman yemlere arsenikli bir ilaç koydukları ortaya çıkmıştı.

Arsenikli ilaç tavuklardaki parazitlerle mücadelede kullanılıyor.

Ancak bu konuda yapılan yeni bir araştırma tavuklara sadece arsenik verilmediğini ortaya çıkardı.

The New York Times'da yayınlanan habere göre, tavuklara kafein, antihistamin, yasaklanan bir tür antibiyotik olan fluroquinolones ve hatta antideprasan ilaç veriliyor.

Tavukların tüylerinden yapılan analizde ortaya çıkan sonuçlar tepki yarattı. Tavuklara antideprasan verilmesinin nedeni, çiftliklerdeki koşullar nedeniyle strese giren hayvanların etinin sert olması.

Tavuklara kafein ve yeşil çay verilmesinin nedeni ise, hayvanların bu sayede daha uzun süre uyanık kalması ve daha çok yem yiyerek daha büyük olmaları...
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
13.04.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Tavuğun ne kadarı tavuk
Link: Tavuğun ne kadarı tavuk?




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız
 

ALAATTİN İPEKÇİOĞLU 13.04.2012
Bırak Amerikayı

Türkiyede durum nasıl, bu tahlilleri yapmak çok mu zor, 2004 yılından bu yana hiçbir araştırma yapılamadımı, her önüne gelen bu konularda uzman kesiliyor. Amerikada ne olmuş olmuş bize ne bu haberi alıp bu gün yayınlamanın anlamı ne kime hizmet ediliyor. varsa elinizde bir belge araştırma türk entegre şirketleriyle ilgili belgelerle açıklayın yoksa milletin kafasını bulandırmayın, vaktiylede ilgisi olmayan biri bir laf attı ortaya tavukçuluk sektörü batacaktı neredeyse şimdi yavaş yavaş toparlanmaya başladı yine her gün tavuk eti tartışmaları, belge yoksa böyle haberler yapıp sektörden ekmek yiyenlerin ekmeğiyle oynamayın, kanıtsız konuşmak sadece iftira atmak anlamına gelir.