Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Naturka 

Naturka'dan yıllık 100 ton organik gıda

Naturka Organik Gıda, organik sertifikalı markası 'grünn' ile satışlarını artırarak sürdürüyor.


ORDU - Türkiye'de bir ilk olan pekmezli fındık kremasını üreten Naturka Organik Gıda, organik sertifikalı markası 'grünn' ile satışlarını artırarak sürdürüyor. Büyük hedeflerle 2008 yılında yola çıktıklarını söyleyen Naturka Organik Gıda kurucusu Hasan Candan, Ar-Ge'ye büyük önem verdiklerini belirtti. Grünn markasının bu Ar-Ge çalışmaları sonucunda ortaya çıktığını anlatan Candan, "Firma olarak Ar-Ge çalışması yaptığımız bir ürünü piyasaya sürdük. Piyasada olmayan ve tüketicilerin tercih edebileceği ürünler üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Toplam ciromuzun yüzde 1,5'lik kısmını Ar-Ge çalışması için ayırmaktayız. Pekmezli kremaya ek olarak ürün yelpazemizi farklı ürünlerle genişlettik. Kavrulmuş iç fındık, naturel iç fındık, keçiboynuzu pekmezi, üzüm pekmezi, dut pekmezi ve kayısı bu ürünler arasında yer alıyor. Yıllık 100 ton organik ürün üretebilmekteyiz" dedi.

Ürünlerinin piyasada yeni olduğu için tanınırlığını ve satış noktalarını artırmak istediklerini bildiren Candan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kurumsal satış noktaları olarak Carrefuor İstanbul mağazalarında, bebek çocuk ürünleri satan zincir mağazalarda ürünlerimiz yer almaktadır. Ulusal başka bir marka ile görüşme halindeyiz. Anlaşma sağladığımızda üretim miktarımız da artmış olacaktır."

İlk ihracatlarını Ocak 2011'de Singapura yaptıklarını aktaran Candan, özellikle sağlıklı ürünlerin en fazla talep edildiği Almanya için çalışmalarının devam ettiğini kaydetti. 2011 mahsülü fındık fiyatlarının yüksek olmasının ve dünyada, özellikle de Avrupa'da baş gösteren ekonomik krizin ürün fiyatladırmasında kendilerini olumsuz etkilediğini belirten Candan, şunları söyledi:

"2011 yılı fındık rekoltesinin az olması fındık fiyatlarını yükseltti. Bu durum ihracatı ve iç piyasayı olumsuz etkiledi. Fiyat yüksekliğinden dolayı tüketimi azalmış durumdadır. Miktar olarak ihracat düşüş göstermektedir."

"Organiğe talep fazla"

"Geçtiğimiz yılı, 2010 yılına göre ciro ve satış olarak daha iyi geçirdik. Bunun nedenlerinin başında organik ürünlere olan talebin artması ve sağlıklı ürün arayışının olmasıdır. Bu etkenlerden dolayı 2011'de koyduğumuz satış hedeflerimizi şimdiden yakalamış bulunmaktayız."

Ekleme Tarihi
16.04.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Naturka, 100 ton, organik gıda, grünn
Link: Naturka'dan yıllık 100 ton organik gıda




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız