Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

Süt Üreticilerine Bilimsel Eğitim

Büyükşehir Belediyesi, çiftçilere teorik ve uygulamalı olarak Bursa Sütaş Tesisleri'nde süt sığırcılığı eğitimi verdi.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin köylerde tarım ve hayvancılığı geliştirmek için tahsis ettiği veteriner ve ziraat mühendisleri kentin ihtiyaç duyulan noktalarında seminerler ve eğitimler düzenliyor. Büyükşehir yetkilileri son olarak Sütaş Tesisleri'nde süt üreticilerine bilimsel eğitim uygulandı. Teorik ve pratik dersler alan çiftçiler kurs sonunda sertifika aldılar.

30 ÇİFTÇİ KATILDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme Şefliği, Kandıralı 30 çiftçiyi Veteriner Hekimleri İle birlikte Bursa Karacabey de bulunan Sütaş eğitimine götürdü. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Uludağ Üniversitesi ve Sütaş'ın katkılarıyla yapılan eğitimde teorik ve uygulamalı olarak dersler verildi.

UYGULAMALI EĞİTİM


Kocaeli köylerinden toplam 30 üretici ile birlikte gerçekleştirilen eğitim programında çiftçilere Uludağ Üniversitesi Veteriner ve Ziraat Fakültesi öğretim görevlilerinin de bulunduğu eğitmenler tarafından verilen teorik derslerde, büyük baş hayvanların anatomik ve fizyolojik yapıları, aldıkları gıdalardan maksimum yararlanma durumlarını, alınan gıdaların et ve süte dönüşüm süreci, memelerin temizliği, sağımın önemi, beslenme, hastalıklar, zoonozlar ve hayvan yemi olarak yetiştirilen bitki türleri anlatıldı. Uygulamalı eğitimde ise rasyon'un hazırlanması, karıştırılması, yemleme, Meme temizliği, hijyen, CMT ve buzağı bakımı yapıldı.

BÜYÜKŞEHİR'E TEŞEKKÜR

Program sonunda eğitimlerini tamamlayan ve başarı sağlayan üreticilere Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bursa İl Tarım Müdürlüğü ve Sütaş Süt Hayvancılığı Eğitim Merkezi tarafından Kurs Bitirme Eğitim sertifikası verildi. Eğitime katılan çiftçiler; eğitimin faydalı olduğu ve yeni eğitimlerin özellikle besi hayvancılığı, arıcılık, yem bitkileri yetiştiriciliği, meyve sebze yetiştiriciliği, seracılık ve sulama konularıyla ilgili olmasının bölgemiz için ihtiyaç olduğunu bildirdiler ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne böyle bir hizmetten dolayı teşekkür ettiler.

EĞİTİMLER DEVAM EDECEK

Köye Hizmet Şube Müdürlüğü Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme Şefliği bünyesinde çiftçilerin ihtiyaç duyduğu konularda gerek kendi köylerinde gerekse il içinde veya il dışında uygulamalı ve teorik eğitimlerin devam edeceği çiftçilere bildirildi.

BİLİMSEL VERİLER

Büyükşehir Belediyesi kentteki tüm köylerde bilimsel tarım ve hayvancılığın gelişmesini sağlamak için çalışmalarını sürdürüyor. Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme şefLiği tarafından yürütülen çalışmalarda vatandaşlara bilgilendirmeler yapılıyor. Toprak analizi nasıl yapılır, hayvan yetiştirme, bitki koruma, hayvan barınakları gibi çok çeşitli konularda bilimsel veriler, vatandaşlara seminerler aracılığı ile iletiliyor.






http://haberler.com

Ekleme Tarihi
16.04.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Süt Üreticilerine Bilimsel Eğitim
Link: Süt Üreticilerine Bilimsel Eğitim




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız