Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Giresun'da ceviz, karadut ve kızılcık üretimi yaygınlaştırılıyor

GİRESUN (CİHAN)- Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Giresun'da ceviz, karadut ve kızılcık üretiminin yaygınlaştırılması için projenin hayata geçirildiğini söyledi.

        Şahin, yaptığı açıklamada, sözkonusu ürünlerin üretiminin Şebinkarahisar ilçesinde Orman Bölge Müdürlüğü’nce meyve fidanı yetiştireceğini, bunun için iki sera kurulduğunu, yine İl Özel İdaresi tarafından da 15 gün içinde 3 sera daha oluşturulacağını kaydetti. Vali Dursun Ali Şahin, projenin Giresun genelinde uygulanacağını aktararak, Ceviz, karadut ve kızılcık üretiminin yaygınlaşmasıyla Giresun ekonomisinin önemli gelişim sağlayacağını dile getirdi. Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ceviz’in büyük bir bölümünü ithal ediyoruz. Karadut’un pekmezi ve kızılcıkın şurubu da oldukça değerli. Ama yeteri kadar ne kızılcık, ne de karadut yetiştirebiliyoruz. Bu sebeple Giresun ekonomisine büyük bir girdi sağlayacak olan bu 3 meyvenin tüm Giresun’da yaygınlaşması için çalışacağız."

        Projeden bin metrekare arazisi olan üreticilerin yararlanacağını vurgulayan Şahin, ayrıca isteyen üreticilere de meyve fidanlarından vereceklerini belirtti.

        Bu arada Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, uygulanacak ceviz, karadut ve kızılcık projesi için Valilikte Proje Koordinatörü Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karadeniz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Muhammet Angın, Giresun Orman Bölge Müdür Yardımcısı Erdem Karaağaç ile ilgililerin katıldığı bir toplantı yaptı.

        Şahin, toplantıda ilgililerle proje hakkında durum değerlendirilmesinde bulundu. Proje Koordinatörü Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karadeniz, toplantıda Şahin'e projenin son durumu hakkında bilgiler verdi. Karadeniz, 20 gün içinde Şebinkarahisar’da 40 kişiye aşı uygulaması öğretildiğini belirterek, 2 hafta sonra aşılamaya başlayacaklarını söyledi. Koordinatör Karadeniz, örnek bahçe kurulacağını, bu bahçede koleksiyon ve damızlık olacağını, Giresun’un bu meyvelerin fidan ihtiyaçlarının karşılanacağını sözlerine ekledi. CİHAN

Ekleme Tarihi
17.04.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Giresunda ceviz, karadut ve kızılcık üretimi yaygınlaştırılıyor
Link: Giresun'da ceviz, karadut ve kızılcık üretimi yaygınlaştırılıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız