Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 09 Eylül 2025 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
GÜBRETAŞ, Ankara’da geleceğin ziraat mühendisi adaylarıyla buluştu IcerikbannerUrl

GÜBRETAŞ, Ankara’da geleceğin ziraat mühendisi adaylarıyla buluştu

GÜBRETAŞ’ın sponsor olarak destek verdiği Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi’ndeki 8. Kariyer Günleri’ne, konuşmacı olarak katılan GÜBRETAŞ Genel Müdür Yardımcısı Tahir Okutan üniversiteli gençlerle buluştu.


Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından düzenlenen “8. Sektörle Buluşma ve Kariyer Günleri”, 16 Nisan’da başladı. 18 Nisan’a kadar sürecek olan etkinliğin ilk gününde GÜBRETAŞ Genel Müdür Yardımcısı Tahir Okutan öğrencilerle bir araya geldi.

Sosyal sorumluluk algısıyla eğitime verdiği önem ile dikkat çeken sektörünün öncü firması GÜBRETAŞ, ziraat fakültesi öğrencilerine desteğini sürdürüyor. GÜBRETAŞ Genel Müdür Yardımcısı Tahir Okutan, 2007 yılından itibaren ziraat fakültelerini kazanan çiftçi ailelerin çocuklarına karşılıksız eğitim bursu verdiklerini vurgulayarak, şu anda 26 ziraat fakültesinde 100 civarında üniversite öğrencisine eğitim bursu desteği sağlandığını kaydetti. Tarım sektörünün geleceği için bilinçlenmenin önemine inandıklarını belirten Okutan, bu nedenle GÜBRETAŞ’ın sosyal sorumluluk yaklaşımıyla tarımsal eğitimin farklı alanlarında çalışmalar yaptığını söyledi.

Şirketin ana hissedarı olan Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri yoluyla ise ziraat fakültelerinden yetişen ziraat mühendislerinin istihdamına da katkı sağlandığını dile getiren Tahir Okutan, dengeli ve düzenli gübre kullanımı konusunda Türkiye’nin dört yanındaki çiftçilere eğitimler verdiklerini belirti. Tahir Okutan, “Geçen yıl, 1.400 noktada 100 bini aşkın çiftçiye eğitim verildi” dedi.



Lorbi Tanıtım & Halkla İlişkiler / Bilgi ve iletişim:
Fatma Kaytez/ 0212 249 45 46 / 0 533 927 23 39 fkaytez@lorbi.com

Ekleme Tarihi
17.04.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: GÜBRETAŞ, Ankara da geleceğin ziraat mühendisi adaylarıyla buluştu
Link: GÜBRETAŞ, Ankara’da geleceğin ziraat mühendisi adaylarıyla buluştu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız