Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 11 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Greenpeace üyeleri kirli enerjiyi protesto etti

Greenpeace üyeleri, Levent’te bulunan Microsoft binasına çıkarak ‘Bulutun ne kadar temiz’ yazılı pankart açtı. Eylem sırasında yazılım firmasının güvenlik görevlileri ile Greenpeace eylemcileri arasında arbede çıktı. Binaya merdiven dayayan eylemciler, engellemelere rağmen yukarı çıkarak eylemlerini gerçekleştirdi.


Bulut bilişim adı verilen veri merkezlerinin kirli enerji kullandığını ileri süren Greenpeace üyeleri, Levent’teki Microsoft binasında eylem yaptı. 10 kişilik eylemci grup binaya merdiven yaslayarak yukarı çıkmaya çalıştı. Eylemi fark eden güvenlik görevlileri göstericileri engellemeye çalıştı. Güvenlik görevlileri ile yaşadıkları arbede sırasında merdivenle yukarı çıkan bir gösterici ‘Bulutun ne kadar temiz’ yazılı pankart açtı. Aşağıda kalan diğer Greenpeace üyeleri de aynı pankartın İngilizce olanını açtı.

Eylemin amacını açıklayan Greenpeace Akdeniz İklim ve Enerji Kampanyaları sorumlusu Pınar Aksoğan, "Veri merkezlerinde kömür ve nükleer gibi kirli enerji kullanılıyor. Veri merkezlerinde temiz enerji kullanmasını istiyoruz. Bu merkezler bugün bir ülke olsaydı dünyanın en çok enerji kullanan 5. ülkesi olacaktı. Biz veri merkezlerinin enerjisini temiz kaynaklardan kullanmasını istiyoruz” dedi. Bu arada, yazılım binasının kapısının üstünde yaklaşık bir saat kalan eylemci, polislerin gelmesi üzerine aşağı indi. Eylemci ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
18.04.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Greenpeace üyeleri kirli enerjiyi protesto etti
Link: Greenpeace üyeleri kirli enerjiyi protesto etti




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız