Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 10 Eylül 2025 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
GAİB un üretiminde güç birliği oluşturuyor 

GAİB un üretiminde güç birliği oluşturuyor

Uncularda İş birliği güç birliğini, güç birliği uluslararası pazarı geliştirecek, Un üreticileri dünya piyasalarında tek vücut olacak 


Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri , Ekonomi Bakanlığı tarafından ihracatın arttırılması için üreticilere yönelik sağlanacak olan Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) bilgilendirme toplantısında un üreticilerini bir araya getirerek program tanıtımını gerçekleştirdi. Düzenlenen tanıtım toplantısında Türkiye Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı aynı zamanda Güneydoğu Anadolu Hububat-Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçı Birliği Başkanı Şahin Batallı un üreticilerini ortak hareket etmeye davet etti.

GAİB hizmet binasında düzenlenen toplantıda Türkiye Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı aynı zamanda Güneydoğu Anadolu Hububat-Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçı Birliği Başkanı Şahin Batallı, UR-GE çalışmaları kapsamında tanıtım gruplarına Ekonomi Bakanlığı tarafından ihracatın arttırılması ve ihracatçıların uluslararası rekabet gücünün arttırılması için sektörde faliyet gösteren un üreticilerine program kapsamında destek sağlanacağını açıkladı.

Ekonomi Bakanlığı tarafından ihracatın arttırılması için üreticilere yönelik sağlanacak olan Uluslar arası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE)Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri(GAİB) hizmet binasında un üreticilerine yönelik gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısıyla tanıtıldı. Türkiye Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı aynı zamanda Güneydoğu Anadolu Hububat-Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçı Birliği Başkanı Şahin Batalı, un üreticileri, GAİB Genel Sekreter V. Salim Kocaer, Gaziantep Kümelenme Bilgi Merkezi Koordinatörü Serap Gültekin ve çok sayıda un üreticisi firma yetkilisi katıldığı toplantıdan birlik ve beraberlik mesajları çıktı.

Un üreticilerinin bir araya geldiği toplantının açılış konuşmasını yapan Türkiye Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Şahin Batalı; “Dünya piyasalarında firmalarımızın rekabet gücünü arttırmak ve tanıtıma önem vererek markalaşmayı uluslar arası arenada gerçekleştirmeyi kolaylaştırmak için Ekonomi Bakanlığımız yeni bir uygulama başlatmıştır. Bu bağlamda devlet UR-GE kapsamında bir araya gelen un üretici firmalarının ihracatlarını arttırmalarına sağlamak için gerekli destek verecek” dedi. Uluslar arası Rekabetçililiğin Geliştirtmesinin Desteklenmesi kapsamında verilen kredilerle Türkiye’de ihracatçı şirketlerin uluslar arası pazarlarda rekabet gücünün artacağına dikkat çeken Batalı; “UR-GE den Gaziantep’in ve Güneydoğu Anadolu’nun en iyi şekilde faydalanması için çalışacaktır. Yalnız bu projeden faydalanmanın en büyük şartları katılımcıların giderlerin yüzde 25’ini ödemesi ve en az 10 firmanın bir araya gelerek bu projeye katılmasıdır. Giderlerin geriye kalan yüzde 75’lik kısmı devlet tarafından ödenecek. Bu proje ile istediğimiz ülkeye giderek veya farklı ülkelerden alıcıları ülkemize davet ederek un ve un ürünlerimizi tanıtabileceğiz” dedi.

Katılımcılara UR-GE projesi ile ilgili bilgi veren Gaziantep Kümelenme Bilgi Merkezi Koordinatörü Serap Gültekin; “Ekonomi Bakanlığı’nın desteklerini kullandırmak için çalışmalar yapıyoruz. UR-GE desteği devletin en yeni ve şimdiye kadar hibe olarak verdiği en büyük destektir. Bu destekte devlet giderlerin yüzde 75’ini karşılayarak firmaların omzundaki yükü önemli oranda azaltıyor. Biliyorsunuz Türkiye’nin 2023 yılı için büyük bir ihracat hedefi var 2023 yılı için 5 yüz milyar dolarlık ihracat hedefleniyor. Bu ihracatı gerçekleştirmek üzerede devlet siz üretici firmalara bir takım destekler planladı. UR-GE Destekleme Projesi de bunların bir tanesi. Desteğin en önemli özelliği kümelenme dediğimiz sektörün içindeki firmaların bir araya gelerek projeler üretilmesi sonucu verilmesi. Yani sektörde güç birliği oluşturmaya yönelik bir destek. Tek tek başvuran firmalar bu destekten yararlanamayacak. Biz en az 10 firmanın bir araya gelerek bu destek için girişimde bulunmasını istiyoruz. Bizim dileğimiz un, bulgur, bakliyat gibi sizin belirleyeceğiniz ürünlerin tanıtılması için sizlerle proje yaparak bu destekten faydalanmanız” diyerek desteklenmeye başvuru aşamalarını anlattı.

Ekleme Tarihi
18.04.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: GAİB un üretiminde güç birliği oluşturuyor
Link: GAİB un üretiminde güç birliği oluşturuyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız