Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Süt işletmeciliğinde yeni dönem

Çanakkale’nin Çan İlçesi'nde Süt İşletmeciliğinde Sürü Yönetimi konulu panel yapıldı.


Büyükbaş yada küçükbaş hayvanlarının aşılanmasına değinen Can, bu konuda bilinçli ya da bilinçsiz yetersiz kalındığını dile getirdi. Can, hayvancılığın daha ileri götürülmesi için aşılamanın mutlaka yapılması gerektiğini söyledi. İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hakan Kahveci de Türkiye'de ve dünyada hayvancılığın gelişmesinde rekabet edebilirlik, modernleşme ve eğitim çalışmalarının önem kazandığını, ülke ve bölge olarak sürü yönetimi ve koruyucu hekimlik konusunda zafiyetler bulunduğunu belirtti.

Kahveci, “Koruyucu hekimlikten kasıt tedaviden daha önemli olan hayvanı hastalığa yakalatmamaktır. Bu da işletmenin ekonomik kayıplarının en asgari düzeye indirilmesi hususunda çok önemli bir adımdır” dedi.

OKULLARA SÜT DAĞITILACAK

Türkiye Süt Üreticileri Birliği Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Şaban Cetizli ise birlik olarak adım adım giderek bir şeyler yapmaya çalıştıklarını kaydetti. Cetizli, “Tabi bu nasıl oluyor? Yaşadığımız sıkıntılar meydana geldikçe, önümüze çıkan setleri gördükçe atlamanın, düzeltmenin çarelerini aramaya çalışıyoruz” dedi. Cetizli, Türkiye'de süt üretiminin 13,5 milyon tonu aşmaya, 14 milyon tona gelmeye başladığını ifade etti. Bundan böyle ilköğretim okullarında da süt dağıtılacağını ve bazı sanayicilerin engelleme yaptıklarını savunan Cetizli, “Engellemek için ne yaparlarsa yapsınlar, okullarımızda süt dağıtımı başlayacak. Ana sınıfından beşinci sınıfına kadar Türkiye'de bu sütler dağıtılacak” diye konuştu.

TEMEL İLKE KURULUK VE TEMİZLİK

Ege Vet Genel Müdürü Tahir Yavuz da, sempozyumda sürü yönetimi başta olmak üzere katılımcılara aydınlatıcı bilgiler verdi. Yavuz, süt sığırcılığında başarının sürü yönetimine bağlı olduğunu belirterek, “Sürü yönetiminin temel ilkesi kuruluk ve temizliktir. Sürü yönetimi işlerin bir disiplin içerisinde yapılması demektir. Buzağı bakımı, uygun yemleme, aşılama ve sağım teknikleri gibi konuları kapsar” dedi.

Sempozyuma Çan'da Süt Üreticileri Birliği üyeleri, Ziraat Bankası Çan Şube Müdürü Yüksel Gözden, çevre ilçelerin süt üreticileri birlik başkanları, Çan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cemali Ergin ve üretici vatandaşlar katıldı.
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
19.04.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Süt işletmeciliğinde yeni dönem
Link: Süt işletmeciliğinde yeni dönem




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız