Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 21 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

TürkTraktör Genel Müdürü Marco Votta;KDV çiftçiyi zor durumda bırakır

“Traktörde KDV artışı sonucu oluşacak 10 puanlık fark, çiftçiyi çok zor durumda bırakacaktır. Çözüm önerilerimizi paylaşmaya hazırız.”
 
İstanbul, 19 Nisan 2012 - Geçtiğimiz hafta Ankara Sanayi Odası’nda gerçekleşen toplantıda sanayicilerin devletten tahsil edemedikleri KDV iadesi konusunda yaşadıkları sıkıntılar sebebiyle traktör ve tarım makinalarındaki yüzde 8 KDV’nin, yeniden yüzde 18’e çıkarılması talebine karşılık olarak; Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, konunun çözümüne ilişkin olarak bir çalışma toplantısı yapılması talimatını vermişti. Konuyla ilgili olarak sektör lideri TürkTraktör’den öneri geldi.
 
TürkTraktör Genel Müdürü Marco Votta konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada; KDV oranının yeniden %18’e çıkarılmasının, çiftçinin kullandığı traktörün fiyatını yükselteceğini vurgulayarak; “10 puanlık farkın doğrudan yansıtılması çiftçiyi ve tüm sektörü çok zor duruma sokacaktır. Bunun yerine, KDV iadesini son derece meşakkatli hale getiren mevcut sistemin iyileştirilmesi için, Gelir İdaresi’nden ve mükelleflerden oluşan bir çalışma grubu kurulması kesinlikle faydalı olacaktır. Hem ihraç satışlı hem de yurt içi indirimli oranlı satışlara ilişkin KDV iadesi bulunan bir firma olarak, bu konudaki tecrübelerimizi ve çözüm önerilerimizi paylaşmaya hazırız” şeklinde konuştu.
 
“Konu hassas, ancak çözümsüz değil...”
 
Konuya ilişkin birkaç çözüm önerileri olduğunu ifade eden TürkTraktör Genel Müdürü Marco Votta şunları söyledi: “Üretimi için yurtiçi ve yurtdışından ilk madde ve malzemenin büyük çoğunluğunu %18 KDV ile alıp yurtiçi satışlarının tamamını %8 KDV ile gerçekleştiren firmalar için, KDV’de Hızlı İade Sistemi’nin (HİS) sektörün geneli için iyileştirilmesi ve bu süreçte teminat mektubuna istinaden KDV iadesinin yapılması, incelemelerin sonradan devam etmesi, herhangi bir usulsüzlük tespit edilirse de teminatın çözülmesi gerektiğini düşünüyoruz.”
Bu öneriye ilaveten, gümrükte ödenen KDV ve SGK prim borçlarının KDV iadesi alacağına otomatik olarak mahsup edilmesi gerektiğine işaret eden Marco Votta, ilgili tüm paydaşların bir araya gelmesi ile oluşturulacak çalışma grubunun bir an evvel hayata geçmesini beklediklerini; firma olarak bu konudaki çözüm önerilerini paylaşmaya hazır olduklarını belirtti.

Ekleme Tarihi
20.04.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: KDV çiftçiyi zor durumda bırakır,TürkTraktör
Link: ‘KDV çiftçiyi zor durumda bırakır’




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız