Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

GDO’lu mısıra 3 onay çıktı
 
 
Biyogüvenlik Kurulu, ‘yem amaçlı’ kullanım için başvurusu yapılan 9 genetiği değiştirilmiş mısır çeşidinden 3’ü hakkında olumlu, 6’sı hakkında olumsuz karar verdi.
 
 




Biyogüvenlik Kurulu’na Türkiye Yem Sanayicileri Birliği Derneği İktisadi İşletmesi, Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği İktisadi İşletmesi (BESD - BİR) ve Yumurta Üreticileri Merkez Birliği tarafından yem amaçlı kullanım için başvurusu yapılan 9 mısır çeşidi ile ilgili değerlendirme süreci tamamlandı ve Kurul bu konuda kararını açıkladı.
 
Biyogüvenlik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hakan Yardımcı, “Başvurular gıda amaçlı değil yem amaçlı. Bu mısır çeşitleriyle ilgili değerlendirmelerde sadece Avrupa Birliği’nin, Dünya Sağlık Örgütü’nün, BM Gıda Teşkilatı gibi örgütlerin kararları değil, aynı zamanda bağımsız otoritelerin yapmış olduğu çalışmalar ve kamuda sık sık konuşulan ‘şöyle zararlı, böyle zararlı’ denilen bütün yayımlar, bütün çalışmaların hepsi incelenmek suretiyle yapılıyor” dedi.

Gıda amaçlı başvuru yapıldı
 
Kurula, gıda amaçlı başvuruların da bulunduğunu belirten Yardımcı, bunlarla ilgili henüz hiç bir sonucun olmadığını söyledi. Bu çerçevede, 3 soya, 21 mısır, 3 kolza, 1 şeker pancarı ve 1 patates çeşidiyle ilgili bilimsel komiteler tarafından yapılan çalışmaların devam ettiğini anlatan Yardımcı, yem amaçlı da 3 kolza, 1 şeker pancarı çeşidi ile biyoetanol (yakıt) amaçlı 22 mısır çeşidiyle ilgili de başvuruların sonuçlarının beklendiğini ifade etti.  
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
21.04.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: GDO,mısır,gıda,biyogüvenlik
Link: GDO’lu mısıra 3 onay çıktı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız