Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 05 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

 Şengül doğurdu

 
 Anne ve babası Amerikalı olan ve taşıyıcı anne olarak embriyo nakli yapılan Şengül inek ise nur topu gibi bir dişi buzağı dünyaya getirdi.

Nur topu gibi bir kızımız oldu

Manisa’nın Salihli ilçesine bağlı Çökelek Köyü’nde Mehmet İzmirlioğlu’na ait çiftlikte bulunan ve 9 ay önce Veteriner Hekim Ulvi Murat Tunca tarafından embriyo nakli yapılan Şengül adlı düve doğurdu. Anne ve babası Amerikalı olan ve taşıyıcı anne olarak embriyo nakli yapılan Şengül’ün doğumunu ise Veteriner Hekim Murat Eşenli gerçekleştirdi.

“Yavrumuz sağlıklı”

Şengül’ün doğumunu gerçekleştiren Veteriner Hekim Eşenli “Anne ve babası Amerikalı olan yavrumuz 61 kg ağırlığında sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi” dedi.

“İthalat yerine embriyo transferi yapalım”

Embriyo naklini gerçekleştiren Manisa Süt Üreticileri Birlik Başkanı Veteriner Hekim Ulvi Murat Tunca ise “Manisa Süt Birliği olarak süt üreticilerimizin ihtiyacı olan yüksek verimli inekler için ithalat yerine embriyo transferi ile bu hayvanları saha şartlarında elde edeceğimizi bu yavrumuz ile gösterdik” dedi.

“Veteriner hekimlerimiz bu beceriye sahip”

Tunca “Süt üreticilerimizin istemesi halinde Veteriner Hekimlerimiz embriyo transferini yapacak bilgi ve beceriye sahiptir. Üstün ırkların oluşmasında suni tohumlamanın dışında embriyo transferini de süt üreticilerimiz kolaylıkla yaptırabileceklerdir” dedi.

“Taşıyıcı anne önemli değil”

Embriyo transferinde taşıyıcı annenin önemli olmadığını vurgulayan Tunca “Süt üreticilerimizin unutmaması gereken taşıyıcı annenin özellikleri transfer için çok önemli değildir. Ancak embriyoyu taşıyabilecek yapıda olması yeterlidir. Bunun için ülkemizdeki hayvan varlığından yararlanmalıyız” dedi.

“Nazar değmesin diye mavi boncuk”

Embriyo naklini gerçekleştiren Manisa Süt Üreticileri Birlik Başkanı Veteriner Hekim Ulvi Murat Tunca, embriyo nakli ile dünyaya gelen yavruya nazar değmesin diye mavi boncuk taktı.

Ekleme Tarihi
22.04.2012
Ekleyen Kişi
tarımsal süt haber

Etiketler: Şengül doğurdu
Link: Şengül doğurdu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız