Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
İhracat Şampiyonları Ödüllerini Aldı 

İhracatın şampiyonları ödüllendirildi
 
İZMİR - Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği, ihracat şampiyonu firmaları ödüllendirdi. Birlik, 2011 yılında yüzde 48’lik ihracat artış hızı ile Türkiye’de ihracatını en fazla arttıran sektör oldu. Birlik Başkanı Sinan Kızıltan, son 10 yılda sektörün ihracatını, 11 kat artırdığını kaydetti.

Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği’nin olağan genel kurul toplantısında konuşan Kızıltan, sektörel tanıtım için kurdukları Su Ürünleri Tanıtım Grubu ve Kanatlı Tanıtım Grubu sayesinde çok başarılı bir dönem yaşadıklarını kaydetti. En önemli dış pazarlarının şu an itibariyle Irak, Hollanda, Almanya, İtalya ve İspanya olduğunu kaydeden Kızıltan, "Sektörümüze baktığımızda yüzde 51 oranında Su Ürünleri birinci iken, ikinciliği yüzde 22 ile Kanatlı Ürünler, üçüncülüğü ise yüzde 6 ile Yumurta Sektörü takip ediyor. 2011’de yaptığımız 9 yurtdışı fuarına ek olarak 2012’de 6 tane yurtdışı fuarı yaptık, bu gibi faaliyetlerimize de devam edeceğiz. Bunlara ek olarak Tanıtım Grubu olarak çeşitli faaliyetlerimize Balık-Ekmek Şenlikleri gibi etkinlikler de ekledik." dedi.

"EGE İHRACATÇI BİRLİKLERİ ÜYELERİNDE TAĞŞİŞÇİ YOK"

Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği’ndeki üyelerinin hiçbirinde tağşiş olmadığını söyleyen Sinan Kızıltan, "Tüm üyelerimizin balları analiz edildi ve hiçbirinde bir sorun olmadığı anlaşıldı. Bizim yurtdışındaki imajımız için hiçbir üründe sahtecilik yapılmaması ve gıda güvenliği önemli. Bu kapsamda üyelerimizin her birini kutluyorum." diyerek görüşlerini ifade etti.

Eximbank Genel Müdür Yardımcısı Mesut Gürsoy ise su ürünleri sektörünün üretim tesislerinin deniz ortasında ve göllerde olduğu için teminat sıkıntısı yaşadığını bu sıkıntıyı ortadan kaldıracak formüller üzerinde çalıştıklarını, sektörden de formüller beklediklerini söyledi.

Genel Kurul sonrasında, 2011 yılında Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği’nden en fazla ihracat yapan ilk 30 firmaya ödül verildi. Su ürünleri sektöründe faaliyet gösteren KLC Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ, ihracat birincisi olurken, kanatlı sektöründe faaliyet gösteren Keskinoğlu Tavukçuluk AŞ ikinci, Afyon Yumurta AŞ ise üçüncü oldu. (CİHAN)

Ekleme Tarihi
21.04.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: İhracat Şampiyonları Ödüllerini Aldı
Link: Su ürünleri ve hayvansal mamuller ihracatına tanıtım grupları dopingi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız