Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 12 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Asa: -''İhracat yaptığımız ülke sayısı, Kosova, Yunanistan, Rusya ve Çin ile birlikte 38'e çıkmıştır''
 
''1 Kasım 2011-31 Mart 2012 tarihleri arasındaki 5 aylık dönemde geçen yılın aynı dönemine göre ihracat miktarımızı yüzde 44 oranında arttırdık. Lira bazında yüzde 65, dolar bazında ise yüzde 40 oranında büyüme gerçekleştirdik'' 


BURSA (AA) - Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Marmarabirlik) Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, ihracat yaptıkları ülke sayısının Kosova, Yunanistan, Rusya ve Çin ile birlikte 38'e çıktığını belirterek, ''1 Kasım 2011-31 Mart 2012 tarihleri arasındaki 5 aylık dönemde geçen yılın aynı dönemine göre ihracat miktarımızı yüzde 44 oranında arttırdık. Lira bazında yüzde 65, dolar bazında ise yüzde 40 oranında büyüme gerçekleştirdik'' dedi.
 
Marmarabirlik'in Olağan Genel Kurulu'nda, Hidamet Asa başkanlığındaki Yönetim Kurulu ile Denetim Kurulu güven tazeledi. Erdek delegeleri arasında yer alan ve aynı zamanda Karşıyaka Beldesi Belediye Başkan Yardımcısı olan Ayşe Ertürk, ilk kadın delege olarak tarihe geçti.
Asa, Marmarabirlik'in Başköy Tesisleri'nde gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul'da yaptığı konuşmada, 2011-2012 zeytin alım kampanyasına ilişkin bilgi verdi, zor bir yıl geçirildiğini söyledi.
Toplam 90 milyon lira tutarındaki ürün ödemelerini tamamladıktan sonra, 10 yıl aranın ardından üreticilere gübre yardımına başlandığını kaydeden Asa, kredi limitini gübre alımıyla dolduran ortaklara ayrıca zirai ilaç alımlarında kullanılmak üzere ortak başına 500 lira kredi tahsis edildiğini bildirdi.
Asa, avans fiyatla ürün alımlarının önemine dikkati çekerek, ''Marmarabirlik'in yere sağlam basması ve piyasayı yönlendirmesi için avans fiyat ile alım büyük önem taşımaktadır'' dedi.
Marmarabirlik'in satış ve pazarlama politikaları, satış miktarı ve elde edilen gelirle ilgili de bilgi veren Asa, şunları kaydetti: ''Birliğimiz her geçen gün büyümekte ve satışlarımız artmaktadır. İhracat yaptığımız ülke sayısı Kosova, Yunanistan, Rusya ve Çin ile birlikte 38'e çıkmıştır. 1 Kasım 2011-31 Mart 2012 tarihleri arasındaki 5 aylık dönemde geçen yılın aynı dönemine göre ihracat miktarımızı yüzde 44 oranında arttırdık. Lira bazında yüzde 65, dolar bazında ise yüzde 40 oranında büyüme gerçekleştirdik. Toplam satış miktarımız 30 bin ton seviyelerine yükselmiştir. Bu yılki hedefimiz 35 bin tondur.''
Asa, Marmarabirlik'in satışlarını artırmak için yeni pazarlar bulabilmek adına sürekli araştırma içinde olduklarını belirterek, bu kapsamda bir taraftan THY ile mevcut işbirliğini genişletiklerini, diğer taraftan da toplu alım yapma potansiyeli olan Kızılay, TİKA, Türk Silahlı Kuvvetleri, Diyanet İşleri Başkanlığı, büyükşehir belediyeleri ve çeşitli vakıflarla görüşme yaptıklarını bildirdi. 

Ekleme Tarihi
23.04.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: marmarabirlik,Hidamet Asa,ihracat,zeytin
Link: İhracat yaptığımız ülke sayısı, Kosova, Yunanistan, Rusya ve Çin ile birlikte 38'e çıkmıştır




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız