Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
gediz nif 

Baraj Açılınca Gediz ve Nif Taştı, Tarım Arazileri Su Altında Kaldı

Manisa'nın Salihli ilçesindeki Demirköprü Barajı'nın kapakları açılınca Gediz Nehri ve Nif Çayı taştı, Gediz havzasında ekili alanlar su altında kaldı. Başta üzüm bağları olmak üzere sebze ve meyve bahçeleri zarar gördü.


Gediz ve Nif'in taşması sonucu arazisinin su altında kaldığını belirten çiftçi Volkan Şahinler, büyük emeklerle ektikleri ürünlerin zarara uğradığını söyledi. Suyun ne kadar sürede çekileceğini bilmediklerini dile getiren Şahinler, bu zararın altından kalkamayacağını, devletten destek beklediğini bildirdi.

Arazilerinin su altında kalması sebebiyle ne yapacaklarını şaşırdıklarını dile getiren Ercan Özgörmen de, "Yetiştirdiğimiz ürünlerimizin hepsi su altında kaldı. Bu ürünler bizim geçim kaynağımız. Çok büyük bir alan su altında kaldı. Onlarca insan, su baskını nedeniyle mağdur oldu. İnsanların bu mağduriyetinin giderilmesi gerekir." dedi.

Manisa Ziraat Odası Başkanı Nuri Sorman ise Gediz Nehri'nin acilen ıslah edilmesi gerektiğini söyledi. Manisalı çiftçilerin böyle bir su baskınını 1981 yılında da yaşadığını aktaran Sorman, "O dönemde yoğun Yağan yağmur nedeniyle Gediz Nehri yine taşmış, tarım arazileri su altında kalmıştı.

Demirköprü Barajı'nın kapaklarının ne zaman kapatılacağını bilmiyorum. Yalnız Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak'tan gelecek sulara göre hareket edileceğini biliyorum. Bu olay, özellikle Turgutlu'dan Menemen'e kadar uzanan Gediz havzası güzergahındaki bütün tarım alanlarını içine alıyor.

Bu da binlerce dönümlük tarım alanı demektir. Ayrıca sular çekilmediği takdirde çiftçimiz ilaçlama dahi yapamaz. Havanın ısınmasıyla Bağlar da yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalacaktır. Üzüm rekoltesi düşecektir." dedi.







http://haberler.com

Ekleme Tarihi
24.04.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Baraj Açılınca Gediz ve Nif Taştı, Tarım Arazileri Su Altında Kaldı,Tarla Bitkileri, Sebzecilik, Meyvecilik, Çevre, Enerji, Tarım Tedarik, Çevre Sorunları, Koruma ; Sulama, Enerji Sistemleri, Sulama
Link: Baraj Açılınca Gediz ve Nif Taştı, Tarım Arazileri Su Altında Kaldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız