Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 17 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
bilinçli beslenme 

''Bilinçli Gıda Tüketimi'' Konferansı

Gıda Mühendisleri Odası tarafından, Özel Gürçağ Okulları öğrencilerine ''Bilinçli Gıda Tüketimi'' konusunda konferans verildi.


Çayyolu'nda Özel Gürçağ Okulları konferans salonunda düzenlenen toplantıda, öğrencilere, ''Gıdalardaki katkı maddeleri ve zararları'', ''mikroorganizmaların yararları ve zararları'', ''gıdaların bozulmadan nasıl saklanması gerektiği ve ambalajlanma özellikleri'', ''bilinçli tüketici olmanın şartları''na ilişkin bilgi aktarıldı.

Öğrenciler, gıda mühendislerine sokak sütü ile pastörize süt ve uzun ömürlü süt arasındaki farkı sordular. Öğrenciler, uzmanından aldıkları yanıtla, pastörize sütlerin de uzun ömürlü sütlerin de hiçbir katkı maddesi içermediğini, son derece sağlıklı ortamlarda el değmeden hazırlandığını, güvenerek içilebilecek sütler olduğunu öğrendi.

Sütte bulunan galaktozun beyin sinir dokularının oluşumunda çok önemli bir rol oynadığını, laktozun vücudun kalsiyum ve fosfordan daha iyi yararlanmasını sağladığını duyan Gürçağlı minik öğrenciler ise daha çok süt içecekleri sözünü verdiler.

'Cochineal' adlı böcekten elde edilen 'karmin' isimli renklendirici ile ilgili gelen soruya yetkililer, gıdalarda hayvansal ve bitkisel kaynaklı bir çok boya maddesi kullanıldığını, bunların bilinen yan etkilerinin şimdilik sadece alerjik reaksiyonlar olduğunu söyledi.

Kola, gazlı içecekler ve enerji içecekleri yerine taze meyve sularının tüketilmesinin önemine değinen yetkililer, tüketicilerde bu bilinç yerleştikçe üreticilerin daha dikkatli olacağına dikkat çekti.

Öğrencilerin sağlıklı beslenmesi

Özel Gürçağ Okulları Kurucusu Necati Gürsoy da, öğrencilerinde farkındalık yaratmak için her eğitim öğretim yılı başında onların hangi konularda bilgilendirilmeleri gerektiğinin bir programını yaptıklarını söyledi.

Bu doğrultuda yıl içerisinde pek çok konuda bilinçlendirme çalışması gerçekleştirdiklerini ifade eden Gürsoy, çocuk ve gençlere hangi gıdayı ne kadar ve saklama koşulları gibi birçok konuda bilinç kazandırdıklarını belirtti.

Amaçlarının sadece eğitim-öğretim olmadığına dikkati çeken Gürsoy, ''Okulda verilen bilgiler dersten ibaret değildir. Amacımız tüm öğrencileri komple yaşama hazırlamaktır. İlerleyen dönemlerde karşılarına çıkacak sorunlarla da baş edebilme yetisine sahip olmalarını sağlamak istiyoruz. Düzenlenen bilinçli gıda tüketimi konferansı da bunun bir adımıdır'' diye konuştu.






http://www.beyazgazete.com

Ekleme Tarihi
25.04.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Bilinçli Gıda Tüketimi Konferansı
Link: ''Bilinçli Gıda Tüketimi'' Konferansı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız