Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 08 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
domates 

Domates Yüzleri Güldürüyor.

Mersin'in Silifke ilçesinde örtü altında 4 bin 500 dekar alanda üretimi yapılan domateste ihracatın açılmasıyla fiyatlar yükseldi. Fiyatların yükselişi domates üreticisini mutlu etti.


Silifke'de 4 bin 500 dekarı örtü altı olmak üzere 15 bin dekar civarında domates üretimi yapıldığını kaydeden Silifke Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Abdullah Süngü, yıllık üretilen 150 bin ton domatesin 40-50 bin tonunun örtü altında üretildiğini ifade etti.

İlçe genelinde örtü altında kontrollü bir şekilde üretilen domateslerin Rusya başta olmak üzere, Ukrayna, Bulgaristan Romanya ve İran'a ihraç edildiğini, yine büyük bir bölümünün de iç piyasada tüketildiğini ifade eden Müdür Süngü, "Daha önce fiyatların düşüklüğünden endişe duyan domates üreticilerinin, ihracatın açılmasıyla birlikte yüzleri gülmeye başladı. Üretilen domatesler kalitesine göre 1 ile 2,5 TL arasında alıcı buluyor" dedi.

Silifke Ziraat Odası Başkanı Mahire Can da, "Domateste kalite ve ihracat fiyata yansıdı" diyerek, "İlk çıktığında fiyatı istenilen seviyelerde olmayan domateste ihracatın açılması fiyatlara yansıdı. Şu an üreticiler fiyattan memnun. Önümüzdeki günlerde fiyatların daha da artacağını tahmin ediyoruz" şeklinde konuştu. (İHA)
.



Ekleme Tarihi
25.04.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Domates Yüzleri Güldürüyor
Link: Domates Yüzleri Güldürüyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız