Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

Fındık üreticisi TARSİM güvencesinde

GİRESUN (CİHAN)- Giresun'da son yıllarda yaşanan doğal afetlerden büyük zarar gören fındık üreticilerinin yaşadığı ürün kayıpları, Devlet Destekli Tarım Sigortaları (TARSİM) ile gideriliyor.


    TARSİM Giresun Bölge Müdürü Bülent Yaşaroğlu, fındık üreticileri için kurumun öneminin büyük olduğunu söyeldi. Devlet Destekli Tarım Sigortaları'nın kâr amacının olmadığını ifade eden Yaşaroğlu, "Devlet Destekli Tarım Sigortaları, üreticilerin değişen iklim şartları üzerinde oluşan hasarlarını karşılamak üzere kurgulanmış bir sistemdir. Bu sistem üreticilerin mağduriyetini gidermekte. Bu amaçla yapılan poliçelerde üreticiler görüyorlar ki şayet hasarları var ise bu hasarlarını yapılan tespitler sonrası almaktadırlar." dedi.

    Fındık üreticilerinin mutlaka bahçelerini her yıl sigortalatmaları tavsiyesinde bulunan Yaşaroğlu, “Üreticilerimiz nasıl araçlarını kasko yaptırıyorlar ve hasar oluşmadığı zaman sigortadan para talep etmiyorsa, araçları kaza yapmadıkları için seviniyorlarsa, fındık ürünleri için de böyle düşünmelerini öneriyoruz. Her üreticiye bu sistemin faydası olacağını, sistem içindeki mevcut riskler olan don, dolu, fırtına, hortum, heyelan, deprem, sel ve su baskını hasarlarına karşı ürünlerini sigortalatmalarını tavsiye ediyoruz.” diye konuştu.

    Giresunlu fındık üreticisi Emrullah Alaşalvar da TARSİM'in fındık üreticisi için bir güvence haline geldiğini söyledi. Kendisinin 4 yıldır ürününü sigorta ettirdiğini, ilk iki yıl bahçesinde oluşan hasar sebebiyle ürün kaybı yaşadığını kaydeden Alaşalvar, "Uğradığım hasarlar TARSİM tarafından karşılandı." dedi. Fındık üreticileri olarak TARSİM'den memnun olduklarını belirten Alaşalvar, "TARSİM, Giresunlu çiftçilerin ve fındık üreticilerinin güvencesi oldu. Eskiden doğal afet olduğunda üreciler olarak endişe içerisindeydik. Artık böyle bir endişemiz yok. Hem TARSİM'e, hem de bu sistemi çıkaran herkese teşekkür ediyoruz." diyerek uygulamadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

    Alaşalvar, fındık üreticilerine de TARSİM'e güvenerek bahçelerini sigortalatmaları tavsiyesinde bulundu. CİHAN

Ekleme Tarihi
25.04.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Fındık üreticisi TARSİM güvencesinde
Link: Fındık üreticisi TARSİM güvencesinde




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız