Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 21 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Traktörler için gezici muayene istasyonu -Sivas Ziraat Odası tarafından, traktörler için gezici muayene istasyonu uygulaması başlatıldı 

SİVAS (A.A) - Sivas Ziraat Odası tarafından traktörler için başlatılan gezici muayene istasyonunun ilk uygulaması törenle yapıldı.
 
     Merkeze bağlı Kayadibi köyünde gezici muayene istasyonunun ilk uygulaması için düzenlenen törene katılan Vali Ali Kolat, çalışmanın köylüler için yararlı bir hizmet olduğunu belirtti.
 
     Uygulamanın iş kaybını ciddi anlamda önleyeceğini ifade eden Kolat, çiftçinin ayağına hizmet gideceğini belirterek, çalışmanın yaygınlaşması temenni etti.
 
     Kolat, köylüleri farklı ürünler yetiştirmeleri konusunda da uyararak, ciddi anlamda tarım desteği sağlandığını söyledi. Çiftçinin bu desteklerden yararlanmasını isteyen Kolat, ''Bütün vatandaşlarımızın bu desteklerden, devletimizin, hükümetimizin verdiği bu imkanlardan faydalanmasını istiyoruz. Sivas'ımız yüzde 65 tarım ve hayvancılıkla geçiniyor. Ama bunun tam olarak gerçekleştiğini, uygulandığını söyleyemiyoruz. Biz bu potansiyeli tam anlamıyla değerlendiremiyoruz'' dedi.
 
     Ziraat Odası Başkanı Durmuş Şeker de, uygulamanın Türkiye'de ilk defa başlatıldığını belirterek, bu kapsamda traktör sahiplerinin kent merkezine gelmelerine gerek kalmayacağını, gezici muayene istasyonunun belirlenen bölgelerde muayene yapacağını söyledi.
     Şeker, uygulamayla traktörlerin karıştığı trafik kazalarında da azalma görüleceğine inandığını kaydetti.
 
     Konuşmaların ardından bir traktörün muayene işlemlerini izleyen Vali Kolat, daha sonra bu aracı bir süre kullandı.
 
     Bu arada karşılama sırasında 14 yaşındaki davulcu Ömer Cebeci'ye harçlık veren Vali Kolat, Cebeci'nin elindeki davulu alarak, bir süre zurna eşliğinde davul çaldı.
 
     Kayadibi Köyü İlköğretim Okulu'nun bahçesinde çocuklarla voleybol oynayan Vali Kolat, burada her sınıf için yapılan meyve sebze bahçesini inceledi.
 
     İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ali Taş ile Kayadibi Jandarma Karakolu'nu da ziyaret eden Kolat, anı defterini imzaladı.
 

Ekleme Tarihi
25.04.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Traktörler için gezici muayene istasyonu
Link: Traktörler için gezici muayene istasyonu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız