Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

 Söke 1. Pamuk Çalıştayı sonuç bildirgesi açıklandı
 

AYDIN - Söke Ziraat Odası, Söke Ticaret Borsası, Söke Ovası Sulama Birliği ve Söke Belediyesi'nin katılımıyla 9 Nisan 2012 günü düzenlenen 1. Söke Pamuk Çalıştayı'nın sonuç bildirgesi açıklandı.
 
Söke Ziraat Odası konferans salonundaki açıklamada Oda Başkanı M.Kemal Kocabaş, Ticaret Borsası Başkanı Bertan Balçık, Söke Ovası Sulama Birliği Müdürü Ömer Yıldız ve Söke Belediye Belediye Başkan Yardımcısı Enver Helvacı yer aldı. Ulusal Pamuk Konseyi Genel Sekreteri Prof. Dr. Ünal Evcim'in destekleriyle hazırlanan raporda, pamuk üretiminin Türkiye'de gerek tarım sektöründe gerekse birçok sanayi dalında sağladığı istihdam ve katma değer, pamuğa dayalı sanayilerin küresel rekabet gücünün geliştirilebilmesi, dış ticaret açığının kapanması için pamuk üretiminin gerekliliği ve çiftçilerin rakip ülke çiftçileriyle eşit rekabet şartlarına kavuşturulması gerektiği, Borsa Başkanı Bertan Balçık tarafından kamuoyuna duyuruldu.

Pamuğun tarım sektöründe ve birçok sanayi dalında oluşturduğu istihdam ve katma değer sebebiyle ülke için vazgeçilemecek bir ürün olduğunu belirten Ziraat Odası Başkanı Kocabaş ise, "Ülkemizde pamuk fiyatları, dünya pamuk fiyatları ile dengeli gitmemektedir.
 
ABD, Brezilya, Çin gibi ülkelerle aramızda 50–60 kuruş fark oluşmaktadır. Bu fark, bizim kazancımızı alıp götürmektedir. Bizler İzmir Ticaret Borsası'nda pamuk işlemlerinin eskiden olduğu gibi günlük güncel rakamlarla tahtaya yazılmasını ve şeffaf olmasını istiyoruz. Türkiye'de 2023 yılında 2,5 milyon ton pamuğa ihtiyaç duyulacak. Bugün rakam 700-800 bin ton civarındadır. Bu ihtiyacın giderilebilmesi, ancak devletin çiftçiyi desteklemesiyle mümkün olacaktır." dedi.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
26.04.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler:  Söke 1. Pamuk Çalıştayı sonuç bildirgesi açıklandı
Link: Söke 1. Pamuk Çalıştayı sonuç bildirgesi açıklandı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız