Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Fideler dikime hazır 

Fideler dikime hazır

Doğu Anadolu Bölgesi'nin sebze ambarı konumunda bulunan Erzincan’da yeni sezon fidiler dikime hazır hale geldi. 

Geçen yıl 10 milyon civarında sebze fidesinin toprakla buluştuğu Erzincan’da 2012'de yüzde 20 civarında bir artış olması ve yaklaşık 12 milyon sebze fidesinin toprakla buluşması bekleniyor.

Seracılık sektörünün her geçen yıl geliştiği Erzincan’da dikilen fidenin büyük çoğunluğu Erzincan'da üretiliyor. Fidecilik sektöründe faaliyet gösteren işletmeler ise hem Erzincan’ın, hem de çevre illerin talebini karşılamaya çalışıyor.

Sebze fidelerinin bugünlerde toprakla buluşacağı Erzincan’da çiftçiler toprak hazırlıklarına başlamış durumda. İşletmeler ise fideleri dikime hazır hale getirmiş bulunuyor. Seralarda fide üretimi gerçekleştiren işletmeleri ziyaret eden Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Lek, sebzecilik sektörünün Erzincan’da çok karlı bir sektör olduğunu söyledi.

İl Müdürü Lek bu yıl dikilen sebze fidesinin daha da artacağını kaydederek, sektörün her açıdan çok uygun durumda bulunduğunu belirtti. Erzincan’ın bölgede fide üretiminde birinci durumda bulunduğuna dikkat çeken Lek, Erzincan’ın Erzurum, Sivas, Bayburt, Gümüşhane, Ağrı gibi çevre illere fide sattığını vurguladı.

Bu yıl sebze fidesi dikiminde yüzde 30 civarında artış beklediklerini kaydeden Lek, Erzincan’ın yakın zamanda kendi fide ihtiyacının tamamını karşılar duruma geleceğini ve başka illerden fide getirilmesinin önüne geçileceğini kaydetti.

Fide üreticisi Ziraat Mühendisi Orhun Erten, 8 yıldır Erzincan’da fide üretimi gerçekleştirdiklerini, yaptıkları Ar-Ge çalışmaları ile bölgeye en uygun fidelerin Erzincan şartlarında üretildiğini vurguladı. (CİHAN)

Ekleme Tarihi
26.04.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Fideler dikime hazır
Link: Fideler dikime hazır




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız