Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 13 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Bozuk domates fideleri için suç duyurusu

Silifke'de bir grup çiftçi, ektikleri domates fideleri bozuk çıktığı gerekçesiyle firma hakkında suç duyurusunda bulundu.


MERSİN - Silifke'ye bağlı Atayurt Beldesi'nde, çiftçiler, örtü altına ektikleri "şimşek" cinsi domates fideleri bozuk çıktığı gerekçesiyle fideleri satın aldıkları firma hakkında suç duyurusunda bulundu.

Adliye önünde toplanan 50 çiftçi, Atayurt'taki bir firmadan aldıkları fidelerden istedikleri verimi alamadıkları gerekçesiyle Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusu dilekçesi verdi.

Çiftçilerden Mehmet Ali Yakar, arkadaşları adına gazetecilere yaptığı açıklamada, bir kök domates fidesinden yaklaşık 4 kilo ürün hasat edilmesi gerekirken, ektikleri "şimşek" cinsi fidelerinden bir kilo bile ürün alamadıklarını öne sürdü.

Domates fiyatlarının şu anda 2 TL civarında olduğunu, ancak fidelerin bozuk çıkması nedeniyle ürünün az olduğunu ifade eden Yakar, yaşadıkları sıkıntıyı gerekirse Başbakan, Maliye Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Cumhurbaşkanı'na kadar ileteceklerini belirtti.

Bir dönüm sera domatesi üretim maliyetinin fide, işçi, naylon, damla sulama borusu, ilaç gibi masraflarının 5 bin TL'yi bulduğunu vurgulayan Yakar, "Üretim için gerekli olan malzemeleri veresiye alıp yapıyoruz. Herkes evini çiftçilik yaparak geçindiriyor. Sezon başında yaşadığımız bu durumdan dolayı domates üretiminde büyük sıkıntı yaşayacağız. Beklenen verimi alamayacağımız için borçlarımızı ödeyemeyeceğiz" dedi.

Atayurt Beldesi'ndeki firma yetkilileri ise fidelerin üretimini kendilerinin yapmadığını belirtti.

Fideleri, komisyoncular aracılığıyla çiftçilerin talepleri oranında Antalya'da üretim yapan firmalardan getirttiklerini ifade eden yetkililer, kendilerinin aracılık yaptığını kaydetti.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
27.04.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Bozuk domates fideleri için suç duyurusu
Link: Bozuk domates fideleri için suç duyurusu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız