Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Uşak 

Uşak'ta Şap Hastalığı

Uşak Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Atilla Arslan, il genelinde 19 mihrak bölgesinde şap hastalığı bulunduğunu, bu bölgelerden canlı hayvan çıkışına izin vermediklerini bildirdi.


Uşak Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Atilla Arslan, il genelinde 19 mihrak bölgesinde şap hastalığı bulunduğunu, bu bölgelerden canlı hayvan çıkışına izin vermediklerini bildirdi.

Arslan, yaptığı açıklamada, il genelinde 19 mihrak bölgesinde şap hastalığı tespit edildiğini, bu bölgelerde canlı hayvan sevkıyatının yasaklandığını belirtti.

Şap hastalığının viral bir hastalık olduğunu ve çok sık tip değiştirdiğini ifade eden Arslan, hastalığın yayılmasını engellemek için mücadele ettiklerini kaydetti.

İl genelinde geçen Ocak ayından bu yana görülen şap hastalığı ile mücadele çalışmaları etkin bir şekilde sürdürüldüğünü dile getiren Arslan, şunları bildirdi:

"Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak şap salgınının görüldüğü mihraklarda hastalığın önlenmesi için 3 kilometre yarı çapında koruma, 10 kilometre yarı çapında ise gözetim alanları oluşturuyoruz. Bu mihrak bölgelerinden canlı hayvan çıkışına izin vermiyoruz. Hastalıkla mücadele için bunu yapmak zorundayız.

2012 yılında yaklaşık 32 bin 500 hayvanı aşıladık. Şap mikrobunun 8 ayrı tipi var. Bunların her birinin yüzlerce alt tipi var. Bu nedenle bir yıl önce yapılan aşılar yeterli olmuyor. Her yıl aşılama yapılması gerekli. Virüs arazide 80 gün kadar yaşayabiliyor. Bu yıl hayvan ölümü olmadı. Hastalıkla mücadelede vatandaşlarımızın duyarlı olmasını istiyoruz."







http://haberler.com

Ekleme Tarihi
28.04.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Uşak ta Şap Hastalığı, Hayvancılık, Sığır Besiciliği, Koyunculuk, Keçicilik, Diğer, Hastalık, Hastalık
Link: Uşak'ta Şap Hastalığı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız