Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 12 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Hayvancılığa Sıfır Faizli İlaç 

Hayvancılığa Sıfır Faizli İlaç 

Ziraat Bankası'nın hayvancılık için verdiği sıfır faizli krediler sektörü rahatlattı. Ulusal Süt Konseyi Üyesi Nazif Tuna, sıfır faizli kredinin üreticilere ilaç olduğunu belirterek, "Hayvan sayılarını artıran üreticiler süt verimini 4 kat artırdı" dedi.

Devletin hayvancılığa verdiği sıfır faizli krediler üreticinin yüzünü güldürüyor.

BURSA (İHA) - Ziraat Bankası'nın hayvancılık için verdiği sıfır faizli krediler sektörü rahatlattı. Ulusal Süt Konseyi Üyesi Nazif Tuna, sıfır faizli kredinin üreticilere ilaç olduğunu belirterek, "Hayvan sayılarını artıran üreticiler süt verimini 4 kat artırdı" dedi.


Devletin hayvancılığa verdiği sıfır faizli krediler üreticinin yüzünü güldürüyor. Tarım sektörünün önemli yerlerinden Bursa'da çiftçiler kredilerden memnun. Faizli kredilerden kurtulmak isteyen üreticiler, Ziraat Bankası'nın faizsiz kredileri sayesinde üretimlerini ve verimlerini kat kat artırdı. Ulusal Süt Konseyi Üyesi ve Yenişehir Süt Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Tuna, sıfır faizli kredinin hayvancılıktan ekmek kazanan üreticiye umut olduğunu söyledi.

Sektörün emin adımlarla ilerlemesinde sıfır faizli kredilerin önemli payı olduğuna dikkat çeken Tuna, Yenişehir'de 2 yıl önce günlük 35 bin ton olan süt miktarının bugün günlük 125 bin tona yükseldiğini ifade etti. Sıfır faizli kredilerin üreticilere güven geldiğini söyleyen Tuna, "Eskiden üretici hayvanlarını sayısını artırmak için kara kara düşünürdü. Bugün sıfır faizli kredi sayesinde bu engel de aşıldı. Sıfır faizli kredilerin uygulanması ile üreticiler hayvanların sayısını artırdı.

Bununla birlikte verim de arttı. Süt üretici birliklerinin de kurulmasıyla üreticilerin hakları daha da korundu. Birlikler köylere aldıkları soğutma tankları ve jeneratörlerle sütün hijyenik ortamda olması için çalışmalar yaptı. İlçemizde 5 yıl önce 17 bin olan büyükbaş hayvan sayısı bugün krediler sayesinde 27 bin başlara yükseldi" dedi.

Tuna, faizsiz kredilerle üreticilerin rahat bir şekilde hayvan satın aldığını ve borcunu da ödediğini kaydetti.

"TAKSİTLERİMİ RAHAT RAHAT ÖDÜYORUM"

Yenişehir'de 15 yıldır hayvancılık ile uğraşan Ahmet Yılmaz isimli üretici ise, sıfır faizli krediler sayesinde süt verimini artırdığını ifade ederek, "Faizsiz kredilerle hayvan sahibi olduk. Eskiden faizli krediler bizi korkutuyordu. Ben 2 yıl önce 70 bin TL'ye yakın kredi aldım. Hayvan sayımı neredeyse iki kat artırdım. Taksitlerimi rahat rahat ödüyorum. Bu krediler ile işlerimizi düzelttik. Yararlarını gördüm" diye konuştu. (İHA)

Ekleme Tarihi
30.04.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Hayvancılığa Sıfır Faizli İlaç
Link: Hayvancılığa Sıfır Faizli İlaç




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız