Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

TMO'nun deposundaki fındığı yağlığa ayırma kararı

Ordu Ziraat Odası Başkanı Avcı: ''TMO'nun, deposundaki fındığı satmaktan vazgeçip yağlık kararnamesini çıkartması doğru olmuştur''


ORDU (A.A) - Ordu Ziraat Odası Başkanı Necat Avcı, ''Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO), deposundaki fındığı satmaktan vazgeçip yağlık kararnamesini çıkartması doğru olmuştur'' dedi.

Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TMO'nun fındık satışında başarısız olmasının ardından yeni bir kararname çıkartarak deposundaki ürünü yağlığa ayırma kararı aldığını belirtti.

TMO'nun bu yıl aldığı kararlarla fındık üreticilerinin ekonomik durumlarını hep doğrudan etkilediğini ifade eden Avcı, ''Çünkü TMO'nun ocak ayında piyasaya fındık satma kararı alması çok tartışıldı. Bu tartışmalara rağmen TMO bu kararından vazgeçmeyip bunu gerçekleştirdi. Daha sonra yaşanan bu gelişmelerin ardından fındık piyasası olumsuz etkilendi ve serbest piyasada fındık fiyatları 6 liranın altına kadar düştü. Ancak TMO'nun bu satışta istediği rakama ulaşamadığı da bilinmekte'' diye konuştu.

Bugün gelinen süreçte TMO'nun yeni bir kararname çıkartarak depolarındaki fındığı yağlığa ayırma kararı aldığını bildiren Avcı, şöyle devam etti:

''TMO'nun, deposundaki fındığı satmaktan vazgeçip yağlık kararnamesini çıkartması doğru olmuştur. Tahmin ediyorum ki önümüzdeki kısa süre içerisinde yağlığa çıkartılacak fındığın ihaleleri yapılacak. Bunun sonucunda ise ilk olarak birinci parti olan 25 bin ton fındığın ihalesi gerçekleşecek. Daha sonra da bu ihalelerin devamı gelecek. Zaten TMO'nun deposunda 70-80 bin ton civarında fındık söz konusu. Dolayısıyla piyasadaki olumsuz baskılar ve gelişmeler, bu yeni kararla son bulacaktır. Böylelikle piyasa yeni bir toparlanma içerisine girecektir. TMO'nun daha önceki aldığı kararları eleştiriyorsak bu kararını da sonuna kadar destekliyoruz. İnşallah bundan üreticilerimiz kazançlı çıkacaktır.''

Avcı, süreci yakından takip ettikleri kaydetti. 

Ekleme Tarihi
30.04.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: TMO nun deposundaki fındığı yağlığa ayırma kararı
Link: TMO'nun deposundaki fındığı yağlığa ayırma kararı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız