Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Çiftçilere 'tarım sigortası yaptırın' çağrısı

ANKARA (CİHAN)- Ankara’nın Polatlı Ziraat Odası Başkanı Zekai Köseoğlu, çiftçilere Zorunlu Tarım Sigortası (TARSİM) yaptırmaları için çağrıda bulundu.


    Köseoğlu, 2007 yılında uygulamaya konulan 5363 sayılı yasayla tarım sigortasının zorunlu hale geldiğini, yüzde 50'sini devletin karşıladığı sigorta işleminin üreticinin yararına olduğunu belirtti. Türkiye'de tarım sigortası yaptıran üretici oranının yüzde 6,5, Polatlı’da ise 6,6 olduğunu ifade eden Köseoğlu, şunları söyledi:

    “2011 yılında ilçemiz Şabanözü, Karacaahmet ve Sarıoba, Çağlayık mevki ile Temelli bölgesi köylerinde dolu hasarı meydana gelirken, Sakarya Köyü'nde ise elektrik direklerinden kaynaklandığı belirtilen yangın sonucu hububat ekili tarım arazileri zarar gördü. Ekili tarlaların sigortalarını yaptıran çiftçilerimizin mağduriyeti sigorta şirketi tarafından karşılanmış ancak sigorta yaptırmayan çiftçilerimiz ise mağdur oldu. Bu durumda devletin artık sigorta priminin yarısını verdiği halde ürünlerini sigortalatmayan çiftçilerimiz bir hayli sıkıntı içerisinde kalmaktalar. 10 dekarlık bir hububat alanını sigortalattırmak isteyen çiftçimizin sigortaya ödeyeceği meblağ 21 TL iken elde edeceği geliri de yaklaşık 3 bin 500 TL olarak düşünürsek bu ücret gerçekten çok düşük, üstelik devlet bunun yüzde 50'sini de kendisi karşılıyor. Polatlı için tarım sigortalarının son günü 10 Mayıs 2012’dir. Bununla ilgili olarak odamızdan çiftçilerimize ve muhtarlarımıza SMS yoluyla mesaj atarak bilgilenmelerini sağladık. Tüm Polatlılı çiftçilerimizin mağdur olmamaları için ürünlerini sigortalatmalarını istiyorum.”

    Köseoğlu ayrıca Polatlı’da 2 milyon 170 bin 510 dekar tarım alanı olduğunu, bu alanlarda buğday, arpa, çavdar ve yulaf gibi ürünlerin ekildiğini sözlerine ekledi. CİHAN

Ekleme Tarihi
30.04.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Çiftçilere 'tarım sigortası yaptırın' çağrısı
Link: Çiftçilere 'tarım sigortası yaptırın' çağrısı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız