Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Beyşehir Gölü 

Beyşehir Gölü'nde 1 Mayıs'tan İtibaren Olta ile Sudak Avı Serbest

(İHA) - Beyşehir Gölü'nde 1 Mayıs'tan itibaren, izin verilen kesimler arasında olta ile sadece sudak balığı avlanması serbest hale geldi.


Gölde 15 Mart'ta başlayan ve 15 Haziran'da sona erecek su ürünleri avlanma yasağı halen sürüyor. Avlanma yasağı döneminde gölde olta avına da müsaade edilmiyor. Ancak, sudak balığının olta ile avlanmasına ilgili tebliğler gereği 1 Mayıs'tan itibaren serbestlik geliyor. Beyşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Karşıyaka gazetecilere yaptığı açıklamada, 1 Mayıs'tan itibaren sudak avına sadece olta ile belirli kesimler arasında izin verileceğini, bunun dışında kayıklarla avlanma yasağının 15 Haziran'a kadar sürdüğü konusunda uyarıda bulundu. Sudak balığı için göle olta atacakların Beyşehir Eşrefoğlu Köprüsü ile Karaburun arasında avlanabileceğini belirten Karşıyaka, "İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün verdiği izin doğrultusunda diğer olta ile avlanma yapılabilecek alan Gölyaka-Şarkikaraağaç yolu üzerinde bulunan Pereme ile Sulak (cennet) mevkisi arasında kalan kıyı bölgedir. Bu kesimlerde 2/2 numaralı amatör (sportif) amaçlı su ürünleri avcılığını düzenleyen tebliğin 15. maddesi gereği, sadece sudak (levrek) olmak kaydıyla gölde 1 adet olta takımı ile 3 adet iğneyi geçmemek suretiyle avlanma yapılabilecektir. Sportif amaçlı olarak göle olta atanlar, amatör amaçlı avcılık kurallarına uymakla birlikte, sudak için boy limiti olarak 26 santimden küçük balık avlayamayacaktır. Yine bir günde avlanacak sudak miktarı 10 adet ve 5 kilogramı geçemeyecektir. Bu kurallara uymadığı belirlenenler ile sudak dışında sazangil ve diğer türleri avladığı tespit edilenler ise idari para cezası müeyyidesi ile karşı karşıya kalacaklardır. Milli park kapsamında olduğu için Beyşehir Gölü'nde kişi başı ceza bin 714 lira olarak uygulanmaktadır" dedi.

Karşıyaka, göl içerisinde belli kesimlerde olta ile sudak avına getirilen serbestinin ardından diğer türlerin avlanıp avlanmadığına ilişkin kontrollerin de yoğunlaştırılarak sürdürüleceğini belirtirken, "Amatör olta tutkunlarından beklentimiz; sudak dışında avlanmamaları ve belirtilen kurallara uygun hareket etmeleridir" şeklinde konuştu. Beyşehir Gölü'nde 15 Mart'tan itibaren avlanma yasağının başlaması nedeniyle halen sadece kanal boylarında olta ile avlanmaya müsaade ediliyor. - Konya - 

Ekleme Tarihi
01.05.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Beyşehir Gölü, 1 Mayıs'tan İtibaren Olta ile Sudak Avı Serbest
Link: Beyşehir Gölü'nde 1 Mayıs'tan İtibaren Olta ile Sudak Avı Serbest




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız