Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Şaban Ünlü 

KTB BAŞKANI ŞABAN ÜNLÜ: 
“KAÇAK ET OLARAK BELİRTİLENLER SEVK RAPORU OLMAYAN ETLERDİR” 
“SEVK RAPORU OLMAYAN SAKATAT VEYA ETLER KAÇAK OLARAK KABUL EDİLİYOR” 

KAYSERİ (İHA) - Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Ünlü, Kayseri’nin kaçak et konusunda birinci sırada olduğu yönündeki raporlara açıklık getirdi. Ünlü, “Sevk raporu olmayan sakatat veya etler polis tarafından yakalanınca kaçak olarak işlem yapılıyor” dedi.


Emniyet Genel Müdürlüğü’nün kaçakçılık raporlarına yansıyan rakamlarda 36 bin 520 kilo kaçak et yakalandığı yönündeki haberleri değerlendiren Şaban Ünlü, “Öncelikle kaçak etin ne olduğunu bilmek lazım” diye konuştu.

Mezbaha haricinde ruhsatsız kesilen hayvanların sevk raporu olmadan nakledilmesi halinde polis ekipleri tarafından yakalanması neticesinde kaçak olarak işlem yapıldığının altını çizen Ünlü, “36 bin kaçak et deniliyor. Ben bu konuyu çok iyi biliyorum. Kurban Bayramı’nda kesilen büyük ve küçükbaş hayvanların kelleleri raporsuz olarak sevk edildi. 2011 yılında Emniyet tarafından yakalanan ve raporlara yansıyan rakam da bunu ifade ediyor. Bunlar, geldiği bölgeden sevk raporsuz olarak nakledildiği için bu şekilde işlem yapıldı. Emniyet yakaladığı bu sakatatları Tarım İl Müdürlüğü’ne teslim etti ve bunlar imha edildi” dedi.

Bu tarz haberler yapılacağı zaman veterinerlerden, Kasaplar Odası’ndan veya Kayseri Ticaret Borsası’ndan bir görüş alınmasının daha uygun olacağını bildiren Ünlü, “Bu meslekle uğraşanlardan sağlıklı bilgi alınırsa esnaflarımız haksız yere suçlanmaz. Kayseri’nin imajına da zarar verilmez” ifadesinde bulundu.

Ekleme Tarihi
02.05.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Ktb Başkanı Şaban Ünlü Açıklaması, Şaban Ünlü
Link: KTB Başkanı Şaban Ünlü Açıklaması




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız